MİLLİ MAÇTA 'ÜLKEDE MÜLTECİ İSTEMİYORUZ' SLOGANI ATILDI, TRT'NİN YAYININ SESİNİ KISTIĞI ÖNE SÜRÜLDÜ

A Milli Futbol Takımı'nın Litvanya'yı 2-0 mağlup ettiği İzmir’deki maçta, binlerce kişi hep bir ağızdan 'Ülkede mülteci istemiyoruz' ve 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganları attı. Maçı canlı veren TRT'nin, sloganların atıldığı sı

Spor 15.06.2022 11:34:00 0
MİLLİ MAÇTA

A Milli Futbol Takimi'nin Litvanya'yi 2-0 maglup ettigi Izmir’deki maçta, binlerce kisi hep bir agizdan 'Ülkede mülteci istemiyoruz' ve 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganlari atti. Maçi canli veren TRT'nin, sloganlarin atildigi sirada yayinin sesini kistigi ileri sürüldü. Ayrica Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) stada 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' yazili pankarti sokmamasi da tepki çekti.

Izmir, 13 yil aradan sonra ilk kez dün bir A Milli Futbol Takimi maçina ev sahipligi yapti. UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup dördüncü hafta mücadelesinde, Türkiye A Milli Futbol Takimi, Izmir Gürsel Aksel Stadi'nda konuk ettigi Litvanya'yi 2-0 maglup etti. Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger ve Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer ile çok sayida milletvekili ve belediye baskaninin da izledigi maça, atilan sloganlar damga vurdu.

Stattaki binlerce kisi, hep bir agizdan 'Ülkede mülteci istemiyoruz' ve 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganlari atti. Maçi canli veren TRT'nin, sloganlarin atildigi sirada yayinin sesini kistigi iddia edildi. Çok sayida sosyal medya kullanicisi, sloganlarin atildigi görüntüleri paylasip TRT'ye tepki gösterdi.

'MUSTAFA KEMAL'IN ASKERLERIYIZ' PANKARTI

Diger yandan, maçtan önce de pankart gerilimi yasandi. 97'nci yilini kutlayan Göztepe futbol kulübüne gönül vermis bir grup taraftarin hazirlattigi 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' yazili pankart da TFF tarafindan milli maçin yapildigi stada sokulmadi.

Çok sayida sosyal medya kullanicisinin yani sira Zafer Partisi Genel Baskani Ümit Özdag da pankart yasagina tepki gösterdi.


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °