İNGİLTERE’NİN AVRUPA BAKANI JAMES CLEVERLY, TÜRKİYE’YE GELİYOR

İngiltere’nin Avrupa ve Kuzey Amerika’dan sorumlu Devlet Bakanı James Cleverly, iki ülke arasında ortaklığı görüşmek üzere yarın Türkiye'ye geliyor. Türkiye’yi resmi olarak ilk kez ziyaret edecek olan Cleverly, Dışişleri Bakan Yard?

Güncel 13.06.2022 19:46:08 0
İNGİLTERE’NİN AVRUPA BAKANI JAMES CLEVERLY, TÜRKİYE’YE GELİYOR

Ingiltere’nin Avrupa ve Kuzey Amerika’dan sorumlu Devlet Bakani James Cleverly, iki ülke arasinda ortakligi görüsmek üzere yarin Türkiye'ye geliyor. Türkiye’yi resmi olarak ilk kez ziyaret edecek olan Cleverly, Disisleri Bakan Yardimcisi Faruk Kaymakci, Disisleri Bakan Yardimcisi Sedat Önal ve TBMM Disisleri Komisyonu Baskani Akif Çagatay Kiliç’in da aralarinda bulundugu üst düzey hükümet yetkilileriyle görüsecek.

Ingiltere’nin Avrupa ve Kuzey Amerika’dan sorumlu bakani Cleverly, 14-15 Haziran’da Türkiye’de olacak. Cleverly, ziyareti esnasinda Birlesik Krallik ve Türkiye arasindaki iliskiler basta olmak üzere farkli konulari ele alacak.

Cleverly’nin, Kaymakci ile ticaret, yatirim, Ukrayna’ya destek ve ikili iliskiler gibi konularda görüsmesi bekleniyor. Ayrica Bakan Cleverly, Disisleri Bakan Yardimcisi Önal ve TBMM Disisleri Komisyonu Baskani Kiliç’in da aralarinda oldugu üst düzey hükümet yetkilisiyle bir araya gelecek.

CLEVERLY: TÜRKIYE, BIRLESIK KRALLIK IÇIN VAZGEÇILMEZ BIR ORTAK

Türkiye’yi resmi olarak ilk kez ziyaret edecek olan Cleverly, sunlari söyledi:

“Türkiye, Birlesik Krallik için vazgeçilmez bir ortak ve karsi karsiya oldugumuz en zor ve agir sikintilarin da ön cephesinde yer alan bir ülke. Birlesik Krallik olarak, Türkiye ile ortakligimizi güçlendirmek ve ülkelerimizi daha güvenli ve refah hale getirmek için çalisiyoruz.”


Pazar 38.3 ° / 25.5 °
Pazartesi 38.4 ° / 25.9 °
Salı 37.9 ° / 24.8 °