MESKİ LİMONLU-KUMKUYU ATIKSU ARITMA TESİSİ’NE ‘SIFIR ATIK BELGESİ’

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Limonlu-Kumkuyu Atıksu Arıtma Tesisi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın istediği yükümlülükleri yerine getirerek ?

Güncel 13.06.2022 10:08:45 0
MESKİ LİMONLU-KUMKUYU ATIKSU ARITMA TESİSİ’NE ‘SIFIR ATIK BELGESİ’

Mersin Büyüksehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon Idaresi (MESKI) Genel Müdürlügü, Limonlu-Kumkuyu Atiksu Aritma Tesisi için Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’nin istedigi yükümlülükleri yerine getirerek ‘Sifir Atik Belgesi’ almaya hak kazandi. MESKI, sahip oldugu ‘Sifir Atik Belgesi’ sayisini 17’ye çikardi.

MESKI, kurum faaliyetleri sonucu olusan atiklarin, çevre ve insan sagligina zarar vermeden Çevre Kanunu uyarinca çikarilan‘ Atik Yönetimi Yönetmeligi’ ve ‘Sifir Atik Yönetmeligi’ne uygun olarak geri dönüsümünü ve bertarafini saglamaya devam ediyor. Bu çerçevede ilgili yönetmeliklerin yürürlülük tarihinden itibaren Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’nca istenilen yükümlülükleri yerine getiren MESKI, Merkez Su Analiz Laboratuvari, Aritma Tesisleri Dairesi Baskanligi, Içmesuyu ve Atiksu Aritma Tesisleri, Merkez Atik Su Terfi Pompa Istasyonu ile Teknik Hizmetler Yerleskesi gibi hizmet alanlarinda 16 adet hizmet noktasi için ‘Sifir Atik Belgesi’ kazanmisti.

12 Temmuz 2019 tarih ve 30829 sayili Resmi Gazete’de yayimlanarak yürürlüge giren Sifir Atik Yönetmeligi’nce Sifir Atik Yönetim Sistemi’ni kuran MESKI, yeni faaliyete giren Limonlu-Kumkuyu Atiksu Aritma Tesisi için de gerekli yükümlülükleri tamamlayarak ‘Sifir Atik Belgesi’ almaya hak kazandi. Böylelikle MESKI’nin sahip oldugu sifir atik belge sayisi 17’ye yükseldi.

Atiklarin çevre ve insan sagligina zarar vermeden Sifir Atik Yönetmeligi’ne uygun olarak geri dönüsümüne öncelik veren MESKI, ilgili yönetmelik kapsaminda atiklarin kaynaginda özelliklerine göre ayristirilmasi, geri dönüstürülmesi, geri kazanimi ve bertaraf edilmesi hakkinda çalisanlarini bilgilendirmeye devam ediyor. 


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °