SAĞANAK YAĞIŞ VE FIRTINA ANKARA'YI ETKİSİ ALTINA ALDI

Başkent Ankara'da mevsim normallerinin üzerinde aniden şiddetli şekilde bastıran sağanak yağış, tüm şehri etkisi altına aldı. Yağmurla birlikte yaşanan rüzgar da görüş mesafesini büyük oranda azalttı.

Güncel 12.06.2022 09:30:16 0
SAĞANAK YAĞIŞ VE FIRTINA ANKARA

Baskent Ankara'da mevsim normallerinin üzerinde aniden siddetli sekilde bastiran saganak yagis, tüm sehri etkisi altina aldi. Yagmurla birlikte yasanan rüzgar da görüs mesafesini büyük oranda azaltti.

Baskent Ankara'da saat 14.30'da aniden baslayan saganak yagis, sehrin birçok yerinde etkili oldu. Hizli baslayan hava muhalefeti nedeniyle yollarda su seviyesi yükseldi. Yagmur ve siddetli rüzgar görüs mesafesini büyük oranda etkiledigi için araçlar trafikte ilerlemekte zorluk çekti. Bazi sürücüler ise hem görüs mesafesinin kapanmasi hem yollardaki su yüksekligi nedeniyle araçlarini yol kenarina çekti. Özellikle alt geçitler ve egimli yollar nehre döndü. 

Çankaya Kugulu altgeçidinde bir araç, yari yariya su altinda kaldi. Aracini birakmak istemeyen sürücüyü, olay yerindeki belediye ekipleri ikna etti. Dikmen'e gitmeye çalisan sürücü, araciyla birlikte kurtarilmak istedi. Belediye ekipleri ise aracin hizla çekilecegini söyledi. Sürücü, belediye aracina bindirildi. Bu sirada alt geçit girisindeki araçlar da geri ilerlemek isteyince trafik sikisti. Tünel içinde kalan araçlarin, trafik polislerince kontrollü sekilrde disari çikarildi. Belediyenin hizli çalismalari ve saganak yagisin etkisini kaybetmesiyle trafik normal seyrine döndü. 

Ankara Büyüksehir Belediyesi (ABB) de konuyla ilgili yaptigi açiklamada yagislarin aksam saatlerine kadar sürmesinin beklendigini ve tüm birimleri ile teyakkuzda oldugunu açikladi. ABB’nin sosyal medya hesabindan 'Bugün Ankara'da baslayan ve merkeze yönelen saganak yagislarin aksam saatlerine kadar sürmesi beklenmektedir. ABB tüm birimlerinden 1277 araç 3138 personeliyle teyakkuz halindedir. Vatandaslarimizin da yagisin olumsuzluklarina karsi dikkatli ve tedbirli olmasini rica ederiz' mesaji paylasildi. 

Içisleri Bakan Yardimcisi Ismail Çatakli, saat 15.14'te sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, 'Ankara’da yagisli hava etkili oluyor. Su ana kadar metrekareye 20 kilogram yagis düstü, önemli bir ihbar ulasmadi. AFAD Baskanlik’ta gelismeleri takip ediyoruz' dedi.

ABB Baskani Mansur Yavas'in verdigi bilgiye göre; ev, is yeri ve caddelerde yaklasik 300 bölgede su baskini, 35 agaç devrilmesi, 23 çati uçmasi, 3 elektrik diregi devrilmesi ihbari yapildi. 35 vatandas, belediye ekiplerince kurtarildi. Ekipler, ihbar bölgelerine hizla sevk edildi. Tüm birimlerde 1277 araç ve 3138 personel alanda çalismaya devam ediyor.


Perşembe 23.9 ° / 12.4 °
Cuma 26.5 ° / 14.3 °
Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °