DAVUTOĞLU: 'HEPSİNİN YAKINLARI ZENGİN OLDU, YOLSUZLUĞA BULAŞTILAR'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 'Erdoğan gelsin, televizyonda konuşalım, kim kime ihanet etmiş? Yüzde 49,5 oy almış bir başbakana kim ihanet etmiş? Bana hayatımı zorlaştırsınlar, kabul ederim ama onlar millete ihanet etti.

Güncel 10.06.2022 22:33:00 0
DAVUTOĞLU:

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, 'Erdogan gelsin, televizyonda konusalim, kim kime ihanet etmis? Yüzde 49,5 oy almis bir basbakana kim ihanet etmis? Bana hayatimi zorlastirsinlar, kabul ederim ama onlar millete ihanet etti. Milletten topladiklari vergileri 3-5 rantiyeciye verdiler… Hepsinin yakinlari zengin oldu, yolsuzluga bulastilar… Milletin ahini alan hiçbir parti kalamaz. Bunlar gidecek, biz gelecegiz ' dedi.

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldigi Malatya’da bugün, esnafi ziyaret etti.  Bir vatandasin, 'Sizinle gurur duyuyoruz. Yalniz ben o davanin insani… Siz, bize ihanet ettiniz' sözleri üzerine Davutoglu, 'Ihanet lafini agzina alma. O, bize ve millete ihanet etti. Millet aç burada' diye konustu.

Sire Pazari’ni ziyaret ettigi sirada Davutoglu’nu durduran bir vatandas, '3600 dedi, kime vermis? Bekçiye vermis, digerine yok. Emekliye 90 lira zam gelmis. Tefecilere veriyor. Ben de AK Parti’ye oy verdim, gerçek AK Partili var mi? 6’li masa diyor, kim var' dedi. 

'VERGILER 3-5 MÜTEAHHIDE, TEFECIYE VE RANTIYECIYE GIDIYOR'

Ahmet Davutoglu’na kayisi ikram eden bir esnaf ise 'Malatya'mizin 44 ayar altini. Siyasilere soru soruyorum. Sizi yüzde 49,5 ile basbakan seçtik. Bu yüzde 49,5 oy sizin oyunuz mu, Tayyip Erdogan’in oyu mu' diye sordu.

Davutoglu ise 'Milletin bize verdigi oy. O yüzde 49,5 oyla seçilen basbakani, o Tayyip Erdogan ve etrafindaki çete… Ben yüzde 49,5 ile biraktim, su anda kaç; yüzde 25. Geriye kalan yüzde 25 nereye gitti” yanitini verdi.

Daha sonra Gelecek Partisi Battalgazi Ilçe Baskanligi binasinin açilisina katilan Ahmet Davutoglu, burada yaptigi konusmada, 'Milletin helal rizkindan elde edilen vergilerle olusan Hazine, bugün 3-5 müteahhide, tefeciye ve rantiyeciye gidiyor. Aralik ayinda 18 lira oldu diye dolar, kur korumali mevduat baslattilar. Hazine ve Maliye Bakani, '6 ay sonra neler olacak göreceksiniz, gözüme bakin' dedi. Simdi bunu nasil izah edecek? Bu 6 ay içinde hiçbir emek vermeden, çiftçi gibi tarlaya gitmeden, esnaf gibi dükkan açmadan, isçi gibi ter dökmeden bankada kur korumali mevduata para yatiran rantiyeciler, Hazine’den 157 milyar Türk lirasi aldi' dedi.

'HALKIN IÇERISINE ÇIKMAYA KORKMAYIZ'

Konusmasi esnasinda bir grup tarafindan protesto edilen Davutoglu, 'Her yerde bu provokatörleri karsimiza çikarirlar. Biz, Allah’tan baska kimseden korkmayiz. Ben, ailem, akrabam, damadim, bir kurus haram yemedi. Esim de ben de çalisiyorum. Dedim ki bunlara, seker stoku yapan milletvekillerine, Cumhurbaskani’na, ‘Gelin, siyasi ahlak yasasini çikaralim’ dedim. Biz, sizin gibi halkin içerisine çikmaktan korkmayiz. Malatya’da halay çekenler vardi, simdi nerede o halay çekenler. Ama biz buradayiz” diye konustu.

'HEPSININ YAKINLARI ZENGIN OLDU, YOLSUZLUGA BULASTILAR'

'Erdogan gelsin, televizyonda konusalim, kim kime ihanet etmis' diyen Davutoglu, konusmasini söyle sürdürdü:

'Yüzde 49,5 oy almis bir basbakana kim ihanet etmis? Bana hayatimi zorlastirsinlar, kabul ederim ama onlar millete ihanet etti. Milletten topladiklari vergileri 3-5 rantiyeciye verdiler. Sayin Erdogan, Hazine ve Maliye Bakani geldiginde sorun, 'Merkez Bankasi’nin 128 milyar dolari, damat nerede' diye. Biz basbakanligi niye biraktik biliyor musunuz, bunlarin gittigi yolu, yaptiklarini gördük ve 'yapmayin, etmeyin, yolsuzluklara bulusmayin' dedik. Hepsinin yakinlari zengin oldu, yolsuzluga bulastilar. Bunlara uymayin. Bunlar gidecek. Milletin ahini alan hiçbir parti kalamaz. Bunlar gidecek, biz gelecegiz.'


Cuma 25.1 ° / 14.6 °
Cumartesi 17.2 ° / 14.3 °
Pazar 23.7 ° / 13.2 °