OKUL AİLE BİRLİKLERİNE 'MİLLİ, AHLAKİ, MANEVİ DEĞER' DENETİMİ GELDİ

Bursa’da okul aile birliğinin okulda düzenlediği yardım toplama etkinliğinde dansözün de kullanılması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı yönetmelikte acil değişiklik yaptı. Okul aile birlikleri etkinlikleri artık “Türk Milletinin milli

Eğitim 10.06.2022 08:03:52 0
OKUL AİLE BİRLİKLERİNE

Bursa’da okul aile birliginin okulda düzenledigi yardim toplama etkinliginde dansözün de kullanilmasi üzerine Milli Egitim Bakanligi yönetmelikte acil degisiklik yapti. Okul aile birlikleri etkinlikleri artik “Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel degerlerine' uygun olarak düzenlenecek. Bu etkinlikler tamamiyla okul müdürünün denetim ve sorumlulugunda olacak.

Milli Egitim Bakanligi Okul-Aile Birligi Yönetmeligi’nde kismen degisiklik yapti. Bugün yürürlüge giren degisiklikle okul müdürlerinin, okul aile birlikleri üzerindeki görev ve sorumlulugu artirildi.

“HER TÜRLÜ ETKINLIGI” DENETIM GÖREVI DE OKUL MÜDÜRÜNE VERILDI

Yönetmeligin “Okul müdürünün sorumlulugu”nu düzenleyen 27’nci maddesinde yapilan degisikle;  okul müdürü artik okul aile birliginin yaptigi “her türlü etkinlik” için de mevzuata uygunluk denetimi yapacak.

“TÜRK MILLETININ MILLI, AHLAKI, INSANI, MANEVI VE KÜLTÜREL DEGERLERINE UYGUNLUK”

Ayrica yönetmelik degisikligi ile okul müdürüne, okul aile birliklerini denetim için yeni görev verilirken, dikkat edilecek “degerler” de söyle siralandi:

“Birlik tarafindan gerçeklestirilecek seminer, müzik, tiyatro, spor, sanat, gezi, defile, sergi, kermes ve benzeri faaliyetlerin ögrencilerin bedensel, zihinsel, ahlaki, sosyal ve duygusal gelisimleri ile Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel degerlerine uygun olarak düzenlenmesini saglar.”

OKUL MÜDÜRÜ ONAYI KOSULU GETIRILDI

Degisiklige göre okul aile birlikleri artik faaliyetlerinde, “Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel degerlerine aykiri olmayacak sekilde planlama” yapacak. Resmi Gazete'deki degisiklige göre etkinliklerin denetimi su sekilde olacak:

“Birlik tarafindan gerçeklestirilecek tüm faaliyetler, 1739 sayili Kanunda yer alan Türk millî egitiminin genel ve özel amaçlari ile temel ilkelerine uygun olarak düzenlenir. Faaliyet içerikleri ögrencilerin bedensel, zihinsel, ahlaki, sosyal ve duygusal gelisimleri ile Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel degerlerine aykiri olmayacak sekilde planlanir. Hazirlanan seminer, müzik, tiyatro, spor, sanat, gezi, defile, sergi, kermes ve benzeri faaliyetler sosyal etkinlikler kurulu tarafindan incelenir ve okul müdürünün onayi ile gerçeklestirilir.”

DANSÖZ HABERI HAFTA BASINDA BASINA YANSIMISTI

Bursa'nin Nilüfer ilçesinde bulunan bir okula ait salonda 8 Mayis günü kadinlara yönelik olarak düzenlenen yardim toplama etkinliginde dansöz oynatildigi 6 Haziran’da basina yansimisti. Bu haberlerden üç gün sonra yönetmelik degisikliginin yapilmasi dikkat çekti.  

“KADIN KADINA EGLENCELERDE SANTÖZ DAVETI OLUYOR”

Nilüfer Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, cumhuriyet.com.tr’ye su açiklamayi yapmisti:

'Mevzuati isletiyoruz. Gereken inceleme ve sorusturma yapiliyor. Okul aile birligi yönetimi olayin ardindan görevden alindi. Isin asli su; Anneler Günü ve Hidirellez eglencesi gibi bir kirsal alan etkinligi düzenlemisler. Orasi bizim daha önce belde olan bir noktamiz. Aslinda bakarsaniz dansöz çagirma gibi bir sey yok. Kadin kadina eglencelerde santöz daveti oluyor. Getirilen santöz onun kizi o aslinda. Özel dansöz tutma diye bir sey söz konusu degil.'

OKUL MÜDÜRÜ GÖREVDEN UZAKLASTIRILDI

Bursa Il Milli Egitim Müdürlügü de olayla ilgili inceleme ve idari sorusturma baslatirken, okul müdürü C.S. görevden uzaklastirilmisti. Bursa Il Milli Egitim Müdürlügü’nden su açiklama yapilmisti:

'Ilimizdeki bir 'Imam Hatip Ortaokulu' hakkinda bazi haber sitelerinde yer alan haberlerle ilgili olarak; habere konu olan olayin bahsi geçen okulda gerçeklesmedigi, ayni bölgede bulunan baska bir ilkokulda gerçeklestigi tespit edilmistir. Söz konusu okulun okul aile birligi tarafindan sadece kadinlara yönelik olarak ders disi bir zamanda gerçeklestirilen etkinlikle ilgili okul yönetimi ve okul aile birligi hakkinda gerekli inceleme ve sorusturma baslatilmistir. Okul müdürü hakkinda görevden uzaklastirma tedbiri uygulanmis olup, konu hakkindaki çalismalar, tüm boyutlariyla ve hassasiyetle yürütülmektedir. Kamuoyuna saygiyla duyurulur.'


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °