KARAMOLLAOĞLU’NDAN “İNSANCA YAŞAM” MANİFESTOSU

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin “İnsanca Yaşam Manifestosu”nu açıklayarak, “Biz gardiyan değil garson devlet anlayışıyla devleti asli vazifesine uygun bir şekilde yöneteceğiz. Vatandaşını korkutan ve eze

Güncel 4.06.2022 16:23:16 0
KARAMOLLAOĞLU’NDAN “İNSANCA YAŞAM” MANİFESTOSU

Saadet Partisi Genel Baskani Temel Karamollaoglu, partisinin “Insanca Yasam Manifestosu”nu açiklayarak, “Biz gardiyan degil garson devlet anlayisiyla devleti asli vazifesine uygun bir sekilde yönetecegiz. Vatandasini korkutan ve ezen devlet anlayisi yerine güven veren ve ülkeyi kalkindiran bir devlet anlayisini hâkim kilacagiz. Gelir dagiliminda adaleti saglayarak refahi topluma yayginlastiracagiz. Kamu ihaleleri basta olmak üzere rant düzenini bütünüyle ortadan kaldiracagiz insallah. Hiç kimsenin kursaginda bir baskasinin ekmegi olmasina müsaade etmeyecegiz” dedi.

Saadet Partisi Genel Baskani Temel Karamollaoglu, Il Baskanlari ve Il Müfettisleri Toplantisi'nda konustu. Karamollaoglu, özetle sunlari söyledi:

BIZE DE DAYATILAN BU YASAM SARTLARINA ALISMAYACAGIZ: Hukukta adaleti kanun önünde esitligi saglamak, yandas aktarma düzeneginden kurtulmak, vatandaslarla paylasma sistemini kurmak bizim ana hedefimizdir. Bu millet ücretin de yasamin da asgarisini reddediyor. Millet adil olani, hakkini mutlaka almayi arzu ediyor. Bu sebeple hepimiz için mümkünken mutlulugun ve huzurun azinliga ait olmasina riza göstermeyecegiz hiçbir zaman. Mutlu azinliga tahammül degil her zaman itiraz edecegiz. Hepimizin talebi insanca yasam. Bunun içinde asgari ücret, açlik siniri, geçim sikintisi gündemimizden insallah en kisa zamanda çikacak. Bize dayatilan bu yasam sartlarina alismayacagiz. Zorbaca kaybettirdiklerini yeniden ve birlikte kazanmaya da gayret gösterecegiz. Rizamiz olmadan bizden alinanlari da mutlaka geri alacagiz toplum olarak. Insani yasatan devleti insanca yasamayi mümkün kilacak adaleti hep birlikte tesis edecegiz. Inaniyoruz ki birlikte kararli ve israrci olursak bu degisiklik uzun sürmeyecektir.

HIÇ KIMSENIN KURSAGINDA BIR BASKASININ EKMEGI OLMASINA MÜSAADE ETMEYECEGIZ: Bugün burada sizlerle birlikte insanca yasam manifestosunu milletimize deklare ediyoruz. En basta söyleyecegimiz söz, biz gardiyan degil garson devlet anlayisiyla devleti asli vazifesine uygun bir sekilde yönetecegiz. Vatandasini korkutan ve ezen devlet anlayisi yerine güven veren ve ülkeyi kalkindiran bir devlet anlayisini hâkim kilacagiz. Gelir dagiliminda adaleti saglayarak refahi topluma yayginlastiracagiz. Kamu ihaleleri basta olmak üzere rant düzenini bütünüyle ortadan kaldiracagiz insallah. Hiç kimsenin kursaginda bir baskasinin ekmegi olmasina müsaade etmeyecegiz. Hiçbir vatandasin kalbinde haksizliga ugradigi duygusunun yerlesmesine izin vermeyecegiz. Yoksulluk ve yoksulluk düzenini bütünüyle ortadan kaldiracagiz. En temel ihtiyaçlarin adil karsilanamadigi, yalnizca hayatta kalmaya yeten bir yoksulluk düzenini mutlaka degistirecegiz.

TÜRKIYE’YI VASATLAR ÜLKESI OLMAKTAN KURTARACAGIZ: Insanimizin mülksüzlestirilmesine sebep olarak kendi ülkesine duydugu aidiyet duygusunu zedeleyen ekonomi modelini de insallah degistirecegiz. Sosyallesmenin, kendini gelistirmenin, teknolojik imkanlara sahip olmanin, lüks olmadigi bir Türkiye insa edecegiz…Türkiye’yi vasatlar ülkesi olmaktan kurtaracagiz.

BASIN VE MEDYA BASTA OLMAK ÜZERE HER ALANDA YASAKÇI ANLAYISA SON VERECEGIZ: Toplanti, yürüyüs ve gösteri yagma hakkini antidemokratik bir suç olarak gören anlayisin tersine demokrasinin temel parametreleri olarak yeniden normallestirecegiz. Basin ve medya basta olmak üzere her alanda yasakçi anlayisa son verecegiz. Görevlendirmelerde yalnizca ve yalnizca liyakat ve ehliyeti esas alacagiz.

KENDISINI SEÇILDIKTEN SONRA DEVLET YERINE KOYANLAR GIBI HIÇBIR ZAMAN OLMAYACAGIZ: Üstünlerin hukukunun normallestigi insanlarin güvenini zedeleyen adalet ve yargi anlayisini kökünden degistirecegiz. Siyasetin adalet kurumu üzerindeki vesayetine son verecegiz. Zaten bu devletin temel görevidir. Ama kendisini seçildikten sonra devlet yerine koyanlar gibi hiçbir zaman olmayacagiz.

TEMEL TÜKETIM MADDELERINDE VE TEMEL IHTIYAÇLARDAN ALINAN VERGILERI YA KALDIRACAK VEYA EN AZA INDIRECEGIZ: Devletin vergi alacaklarini kisi ve kurumlarin kazancina ve sartlarina göre yeniden düzenleyecegiz. Temel tüketim maddelerinde ve temel ihtiyaçlardan alinan vergileri ya kaldiracak veya en aza indirecegiz. Vatandasin ödedigi vergilerin lüks ve israfa degil yine vatandasa dönmesini temin edecegiz. Büyük sermaye sahiplerinin milyon dolarlik vergi borçlarini silip küçük esnafa vergi faizi uygulayan haksiz düzeni degistirecegiz.

SOKAK VE CADDELERI GÜVENLI HALE GETIRECEGIZ: Sokak ve caddeleri güvenli hale getirecegiz. Kadina karsi siddeti bitirecek, bu konuda hukuki düzenlemelere, caydirici cezalari çogaltacak, sokaklarin insanlar ve çocuklar için güvenli bir mekân olmasini mutlaka saglayacagiz.

TÜRKIYE’NIN GIDA ÜRETIMINI ARTTIRACAK TARIM POLITIKALARINA AGIRLIK VERECEGIZ: Ucuz ve kaliteli gidaya ulasimi kolaylastiracagiz. Türkiye’nin gida üretimini arttiracak tarim politikalarina agirlik verecegiz. Tarim ve gida üretimi bizim anlayisimizda ekonominin temel sahalaridir.


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °