EMİNE ERDOĞAN’IN TALEBİYLE CHP’Lİ AĞBABA’NIN AÇIKLAMALARININ YER ALDIĞI 66 İNTERNET SAYFASINA ERİŞİM ENGELİ KARARI

İstanbul Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın talebiyle; CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın açıklamalarının yer aldığı 66 internet sitesi sayfasına erişimin engel

Güncel 4.06.2022 09:20:00 0
EMİNE ERDOĞAN’IN TALEBİYLE CHP’Lİ AĞBABA’NIN AÇIKLAMALARININ YER ALDIĞI 66 İNTERNET SAYFASINA ERİŞİM ENGELİ KARARI

 

Istanbul Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimligi, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in talebiyle; CHP Genel Baskan Yardimcisi Veli Agbaba’nin açiklamalarinin yer aldigi 66 internet sitesi sayfasina erisimin engellenmesi karari aldi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan, avukati Ahmet Özel araciligi ile Istanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimligi’ne yaptigi basvuruda; CHP Genel Baskan Yardimcisi Veli Agbaba’nin 27 Mayis’ta CHP Zonguldak Il Baskanligi’nda yaptigi açiklamalara iliskin haberlere erisimin engellenmesini talep etti.

3 Haziran 2022’de mahkemeye verilen dilekçede, haberler için Emine Erdogan’in “itibarini zedelendigi” ve “kisilik haklarina haksiz saldirinin” söz konusu oldugu ileri sürüldü.

Istanbul Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimligi, dilekçe ile ayni gün; aralarinda ANKA Haber Ajansi’nin da oldugu 66 internet sitesinde, CHP’li Agbaba’nin basin toplantisina iliskin haberin yer aldigi sayfaya erisimin engellenmesine karar verdi.

CHP’li Agbaba, mahkeme tarafindan erisim engeli karari verilen haberlerde yer alan açiklamasinda sunlari söylemisti:

“Damadini Hazine ve Maliye Bakani yaptin, çektigimiz yoksullugu görüyorsunuz. Geldigimiz noktada kur korumali mevduat hesabiyla da zenginin parasina fakir faiz veriyor. Çevre Ajansi Baskanligi Emine Erdogan’a bagli. Çevre Ajansi’na, Çevre Kanunu’nda bir degisiklik yaparak tüm Türkiye kiyilarini kapsayan mapa ve samandira ihale verme yetkisi Emine Erdogan’a teslim edilmis durumda. Artik Ajans, özel sirket kurarak veya devrederek isletebilecek. Reisin gözünden kaçan bazi mallar varsa onu da onlar yapacak. Bunun adi, tam bir kabile devletidir. Maalesef Türkiye, babalarinin çiftligi gibi yönetiliyor. Atatürk Havalimani’ndaki rezilligi, kepazeligi görüyorsunuz. Bir devlet, kendi havalimanini yikmak için para harciyor. Ortalama bir pistin degerinin 1 milyar dolar oldugu söyleniyor. 2 milyar lira harcayarak Atatürk Havalimani’ni yikmaya çalisiyorlar. Bu, vatana ihanettir. Bunun hesabi sorulur.”

Mahkeme, kararini su gerekçeye dayandirdi:

“Talebe konu yayinlar incelendiginde ise talebe konu paylasimlarin haber alma verme, yorum ve elestiri ile ifadeyi açiklama hürriyetleri kapsaminda kalamayacagi; talep edenin itibarinin zedelendigi, gerçekligi ve dogrulugu arastirilmadan yapilan haber ve yorumlarla itibari olan kisinin toplum nezdindeki sayginligini zedeleyebilecegi anlasilmakla itirazin kabulüne…”


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °