CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, 12 KURUMDA 19 ÜST DÜZEY BÜROKRATI GÖREVDEN ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; aralarında Hazine ve Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ve Türkşeker’in de olduğu 12 kurumda 19 üst düzey bürokratı görevden aldı. Buna göre; Hazine ve Maliye Bak

Güncel 4.06.2022 09:18:00 0
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, 12 KURUMDA 19 ÜST DÜZEY BÜROKRATI GÖREVDEN ALDI

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan; aralarinda Hazine ve Maliye Bakanligi, Milli Egitim Bakanligi, Orman Genel Müdürlügü ve Türkseker’in de oldugu 12 kurumda 19 üst düzey bürokrati görevden aldi. Buna göre; Hazine ve Maliye Bakanligi Risk Analizi Genel Müdürü Soner Korkmaz ile Muhasebat Genel Müdür Yardimcisi Ismail Hakki Yazici, Türkseker Genel Müdürü Mücahit Alkan’in görevlerine son verildi.

Kamu kurum ve kuruluslarinda, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan yapilan 42 ayri atama karari; sabah saat 06.00’da Resmi Gazete'de yayinlanarak yürürlüge girdi.

Bu kararlarla; aralarinda Hazine ve Maliye Bakanligi, Milli Egitim Bakanligi ve Diyanet Isleri Baskanligi'nin da oldugu 12 kurum ve kurulusta; üçü genel müdür, altisi genel müdür yardimcisi, dördü baskan ve baskan yardimcisi olmak üzere 19 üst düzey bürokrat görevden alindi.

HAZINE VE MALIYE'DE 1 GENEL MÜDÜR, 3 GENEL MÜDÜR YARDIMCISI GÖREVDEN ALINDI

Hazine ve Maliye Bakanligi Risk Analizi Genel Müdürü Soner Korkmaz, görevden alindi.

Hazine ve Maliye Bakanligi Muhasebat Genel Müdür Yardimcisi Ismail Hakki Yazici, Personel Genel Müdür Yardimcisi Tayyar Tari, Dis Ekonomik Iliskiler Genel Müdür Yardimcisi Mustafa Duran görevlerinden alindi.

TÜRKSEKER GENEL MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Türkseker Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Baskani Mücahit Alkan görevinden alindi. Yerine Muhiddin Sahin atandi.

Diyanet Isleri Baskanligi Strateji Gelistirme Baskani Mahmut Türk, görevden alindi. Yerine Hasan Güçlü atandi. Diyanet Isleri Baskan Yardimciligi'na, Egitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç getirildi. Diyanet Isleri Baskanligi Din Hizmetleri Genel Müdürlügü'ne Mersin Il Müftüsü Saban Kendi atandi.

TALIM TERBIYE KURULU'NDA 1 ÜYE GÖREVDEN ALINDI

Milli Egitim Bakanligi Talim ve Terbiye Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Gündüz görevinden alindi. Ahmet Isleyen, kurula üye olarak atandi.

Gençlik ve Spor Bakanligi Yatirim Isleri Genel Müdürü Ahmet Dilsiz, görevinden alindi.

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜGÜ'NDE IKI GENEL MÜDÜR YARDIMCISI GÖREVDEN ALINDI

Orman Genel Müdür Yardimcilari Mehmet Çelik ve Sahin Aybal, görevlerinden alindi.

TMO'DA 2 YÖNETIM KURULU ÜYESI GÖREVDEN ALINDI

Toprak Mahsulleri Ofisi Yönetim Kurulu üyeleri Aylin Çaglayan Özcan ve Volkan Mutlu Coskun, görevlerinden alindi.

DEVLET MALZEME OFISI GENEL MÜDÜR YARDIMCISI GÖREVDEN ALINDI

Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdür Yardimcisi Mücahit Civriz, görevinden alindi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Rehberlik ve Teftis Baskani Kibar Altunal, görevden alindi. Tarim ve Orman Bakanligi Destek Hizmetleri Daire Baskani Bülent Sezgin ve Rehberlik ve Teftis Baskani Çaglayan Odabas görevden alindi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi Giresun Il Müdürü Mustafa Tosun, Mardin Il Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk görevinden alindi. Görevinden alinan Usak Il Müdürü Mustafa Peltek'in yerine Ekrem Boran getirildi. 

TIKA 1. Hukuk Müsaviri Mehmet Parlak görevinden alindi


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °