CHP’Lİ ÜNSAL: '2021 YILINDA 1405 TIP DOKTORUMUZ YURT DIŞINA GÖÇ ETTİ'

CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, Niğde’de; “2021 yılında göç eden tıp doktoru sayımız bin 405 oldu. Önümüzdeki süreçte kalp damar cerrahı bulamayacağız. Beyin cerrahı bulamayacağız, çocuk cerrahı bulamayacağız” açıklam

Güncel 1.06.2022 20:19:46 0
CHP’Lİ ÜNSAL:

CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, Nigde’de; “2021 yilinda göç eden tip doktoru sayimiz bin 405 oldu. Önümüzdeki süreçte kalp damar cerrahi bulamayacagiz. Beyin cerrahi bulamayacagiz, çocuk cerrahi bulamayacagiz” açiklamasini yapti.

Nigde Il Baskanliginda basin açiklamasi yapti.  Ünsal, '2021 yilinda göç eden tip doktoru sayimiz bin 405 oldu. Düsünebiliyor musunuz? Doktorlar nöbetlere otobüsle gidiyor artik, kredi bile alamiyorlar maaslariyla. Bu anlamda 'giderlerse gitsinler’ diyen bu ülkede bir de cumhurbaskani var. Gerçekten artik aklimiz almiyor Cumhurbaskaninin yanlisligina, bu cehaletine artik' dedi.

CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, CHP Nigde Il Baskanligi’nda düzenledigi basin toplantisinda gündemi degerlendirdi. Ünsal sunlari söyledi:

'Tabi göç gençlerimiz de her anlamda var. Mühendislerimiz de avukatlarimiz da ziraat mühendisleri dahil her alanda var. Ama tip doktorlarinin özellikle 2021 yilinda göç eden tip doktoru sayimiz bin 405 oldu. Düsünebiliyor musunuz?

Bu ülkenin en iyi yetismis elemanlari sagligimizi emanet edecegimiz doktorlarimiz hizla ülkeyi terk ediyor niye bunun nedenleri var. Doktora siddet var, malpraktis yasasi var, ekonomik sorunlarinin çözülmemesi var, doktorlara liyakatin verilmemesi var. Düsünün en üst düzeyde puan alarak üniversitelere girmis doktor okulu bitirdikten sonra niteliksiz bir elemanin aldigi maas kadar maas aliyor. Düsünebiliyor musunuz doktorlar nöbetlere otobüsle gidiyor artik, kredi bile alamiyorlar maaslariyla. Bu anlamda 'giderlerse gitsinler' diyen bu ülkede bir de cumhurbaskani var. Gerçekten artik aklimiz almiyor Cumhurbaskaninin yanlisligina, bu cehaletine artik.

'ARTIK DEGER VERILMEDIGI IÇIN ÜLKEYI TERK EDIYOR'

Bu ülkenin doktorlari artik deger verilmedigi için kendilerine ülkeyi terk ediyorlar. Ihtisas sinavlari yapildi, KPSS sinavlari gibi doktorlarda da TUS sinavi yapiliyor. Bu sinavlarda eskiden 78 ile 80 puan alanlar en iyi doktorluk branslarina yerlesirdi. Bugüne gelindiginde çocuk cerrahisi tercih bile edilemedi, çocuk cerrahisini tercih eden doktor yok. Kalp damar cerrahisi bos, beyin cerrahisi bos. Türkiye Cumhuriyeti’nde hasta kabul edilmiyor artik. Bu siyasi iktidar hastalari müsteri görüyor. Onun için sehir hastaneleri batagini bu ülkede yasattilar yandaslari ile bu ülkeyi soyuyorlar.

Bu anlamda önümüzdeki süreçte kalp damar cerrahi bulamayacagiz. Beyin cerrahi bulamayacagiz, çocuk cerrahi bulamayacagiz. Millet ne yapiyor plastik cerrah, dermatoloji gibi para getiren branslara çocuklar yöneliyor.

Niye? Bu ülkede çiplak maasi 6 bin 500 lira olan bordolu doktorlarimiz var. Nöbet paralari hariç, nöbet de tutuyorlar… 300-400 saat nöbet tutuyorlar. Ama 130 saatin üstündeki ücretini veremiyorlar. Nöbetle birlikte para alan doktorlarin maasi 7- 8 bin lirayi bulmuyor. Ülke bu hale gelmis.'


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °