KGK Bakü'de 11 ülke medyasını Bakan Bayramov'la buluşturdu

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Jeyhun Bayramov, Türk devletleri ile Avrupa dahil 11 ülkeden KGK öncülüğünde gelen gazetecilerle Bakü’de 2,5 saat süren bir toplantı yaptı

Güncel 31.05.2022 21:46:00 0
KGK Bakü

Küresel Gazeteciler Konseyi'nin (KGK) Türkiye Azerbaycan Dostluk ve Isbirligi Vakfi (TADIV) ile ortaklasa düzenledigi Azerbaycan-Avrupa Medya Forumu kapsaminda Macaristan dahil Türk Devletleri ve Avrupa ülkelerinden gazetecileri küresel düzeydeki kamu diplomasisi çabalari için Azerbaycan'a götüren KGK heyetinin Azerbaycan Disisleri Bakani Jeyhun Bayramov'la yaptigi toplantiya, TADIV Baskani Prof. Dr. Aygün Attar ve KGK Genel Baskani Mehmet Ali Dim’in yanisira KGK Genel Baskan Yardimcisi Kahraman Halisçelik ve KGK Yaygin Medya Meclis Üyeleri Ardan Zentürk ve Hayati Arigan ile Türk devletleri ve Avrupa dahil 11 ülkeden gazeteciler katildi.

Bakan Bayramov, 2,5 saat süren ve bazi bölümleri “of the record” (yazilmamak kaydiyla) olan toplantida bu bulusmayi saglayan KGK ve TADIV’e tesekkür etti. Bayramov, isgalden azat edilen Azerbaycan’in Karabag topraklari konusunda yasanan süreç ve ülkesinin belirledigi politikalari hakkinda ayrintili bilgi verdi. Kendisine yöneltilen tüm sorulara içtenlikle cevap veren Bayramov, “Karabag’in yeniden insaasi için büyük bir gayretle çalisiyoruz. Tüm dünyanin gurur duyacagi bir Karabag insa edecegiz” dedi.

Toplanti sonrasinda sosyal medya üzerinden bir paylasim yapan KGK Genel Baskani Mehmet Ali Dim 'Kardes Azerbaycan’in Disisleri Bakani Jeyhun Bayramov ile Azerbaycan-Avrupa Medya Forumu kapsaminda, KGK ve Türkiye-Azerbaycan Dostluk Isbirligi ve Dayanisma Vakfi öncülügünde, Bakü’de bulunan Türk ve yabanci gazetecilerle 2.5 saat süren ‘of the record’ bir toplanti yaptik. Samimiyeti için bakanimiza minnettariz' dedi.


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °