ANNELERİN DİRENİŞİNDE BİN GÜN OLDU

Dağa kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti bininci gününde

Güncel 31.05.2022 21:38:00 0
ANNELERİN DİRENİŞİNDE BİN GÜN OLDU

Çocuklarinin daga kaçirilmasindan HDP'yi sorumlu tutan annelerin Diyarbakir HDP il binasi önünde 3 Eylül 2019'da baslattigi oturma eylemine katilim günden güne artarak 300'e ulasti. Yaz kis, kar yagmur, bayram, salgin demeden büyük bir dayanisma ve kararlilikla yürütülen oturma eylemi sayesinde 35 aile evladini terörün pençesinden kurtarmayi basardi. Çocuklarina kavusanlarin mutluluguyla umutlari her geçen gün daha da artan aileler son evlat dagdan kurtarilincaya kadar oturma eylemini sürdürmekte kararli. Bin gündür devam eden annelerin evlat nöbeti ile ilgili iste bazi ailelerin görüsleri

18 YASINDA KANDIRILDI

Evlatlarinin özlemiyle umut dolu bekleyisini Anneler Günü'nde de sürdüren annelerden Hatice Levent, 6 yil önce 18 yasinda kandirilarak daga götürülen kizi Fadime için Kütahya'dan gelerek oturma eylemi yaptigini söyledi. Anneler Günü'nde de evladi için mücadeleyi sürdürdügünü ifade eden Levent, 'Bugün Anneler Günü, bize ne Anneler Günü var ne bir bayram. Çocuklarimizin üzerinden elinizi çekin. Yavrularimizi istiyoruz. Insallah bu, çocuklarimizdan ayri son 'Anneler Günü'müz olur.' dedi. Yillardir kizindan ayri kaldigi için çok acilar çektigini anlatan Levent, çok özledigi evladinin güvenlik güçlerine teslim olmasini istedigini belirtti.

ANNELER GÜNÜ BIZE ZEHIR OLUYOR

Van'dan gelerek eylem yapan anne Pinar Biçer ise 7 yil önce 18 yasinda Adana'dan kandirilarak daga götürülen kizi Gülcan için evlat nöbetini sürdürdügünü aktardi. Kizina kavusana kadar eyleme devam edecegini dile getiren Biçer, 'Burada yavrumu bekliyorum. Bugün Anneler Günü, üzgünüz. Çocugum burada olmus olsaydi 'Anneler Günü'mü kutlayacakti, mutlu olacaktim.' diye konustu.

KIZIMI PKK’DAN ALACAGIM

Kizi Zübeyde için oturma eylemi yapan anne Esmer Koç, evladinin 9 yil önce daga kaçirildigini, o günden bu yana kizindan haber alamadigini söyledi .Evladindan ayri büyük acilar yasadigini dile getiren Koç, 'Kizimi istiyorum. Yeter artik evladimi bana versinler. Ömrümün sonuna kadar kizimin pesini birakmayacagim. Kizimi HDP'ye, PKK'ya birakmayacagim. Insallah kizimi HDP ve PKK'nin elinden kurtaracagim' dedi .Koç, kizina güvenlik güçlerine teslim olmasi çagrisinda bulundu.

BABA YÜREGI YANMAZ MI?

Baba Süleyman Aydin da yagmur çamur, salgin demeden anne ve babalar olarak çocuklarina kavusmak için eylemi sürdürdüklerini söyledi .Anne ve babalar olarak asla yilmayacaklarini dile getiren Aydin, 'Evlat mücadelemize devam ediyoruz. Asla yilmayacagiz. Evlatlarimizi HDP'den istiyoruz. Evlatlarimizi getirsinler. Burada evlatlarimizi istiyoruz. Kimseden baska bir sey istemiyoruz' diye konustu. Ogluna seslenen Aydin, 'Eger sesimizi duyuyorsaniz gelin, güvenlik güçlerimize teslim olun. Bu hasretlik bitsin' ifadesini kullandi.

ÖLMEDEN SENI BIR KEZ GÖREYIM

Diyarbakir’da oglu 7 yil önce terör örgütü PKK tarafindan kaçirilan Güzide Demir, çocuguna hasret kaldigini ve oglunu HDP’den istedigini, oglu Aziz gelinceye kadar eylemini sürdürecegini söylediGüzide Demir yaptigi açiklamada, 'Aziz için buradayim, 7 yildir benim oglumu götürmüsler orada onu sakat birakmislar. En son beni aradiginda gelin beni götürün dedi, benim oglumu orada perisan ettiler 7 yildir senin hasretinde yanmisim. Orasi senin yerin degil gel, orasi eseklerin yeridir. HDP oglumu kaçirip PKK’ya teslim etti, benim oglumu versinler. Aziz oglum gel eve herkes seni özledi, ölmeden önce bir kere seni göreyim.' dedi.

GEL ARTIK, ÇOK ÖZLEDIM'

Geçen yil 20 yasindayken Batman'in Besiri ilçesinde kaçirilan oglu Murat'a seslenen Yeslibe Toprak ise, evladini almadan eylemine son vermeyecegini ifade ederek, 'Oglumun getirilmesini istiyorum. Bir haber etsin. Ben de babasi da, kardesleri de, hepimiz perisan durumdayiz. Kardesleri evde sürekli agliyor. Özellikle küçük kardesi ona çok düskündü. Oglum Allah rizasi için bir haber ver, bir iletisime geç bizimle. Sesini duyalim, iyi oldugunu bilelim en azindan. Bu yeter bize, senin nerede oldugunu bilmiyoruz. Ne bir mesaj ne bir telefon, hiçbir sey yok. Gel artik, çok özledim. Allah askina hiç mi düsünmedin bizi?” diye konustu.

Haber: Ahmet Külekçi


Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °
Perşembe 23.4 ° / 12.8 °