Selçuk Özdağ, “Sansür, baskılama ve sindirme yasasını asla kabul etmeyeceğiz”

AKP ve MHP'nin, kamuoyunda “sosyal medya yasası” olarak bilinen kanun teklifini Meclis Başkanlığı’na sunmasının ardından tepkiler her geçen gün artıyor. Bu tepkilerden biri de Tweeter sosyal medya sitesinde yapmış olduğu paylaşımla G

Güncel 30.05.2022 23:52:00 0
Selçuk Özdağ, “Sansür, baskılama ve sindirme yasasını asla kabul etmeyeceğiz”

Gündeme geldiği günden bu yana büyük bir tepkiye yol açan Sosyal medya yasası kanun teklifinin iktidarın baskı, sindirme ve korkutmayla hayata geçirmek istediği dezenformasyon yasasının bir fragmanı olduğunu kaydeden Gelecek Partisi Genel Başkan yardımcısı Selçuk Özdağ tepkisini Tweeter sosyal medya sayfası üzerinden dile getirdi. Özdağ paylaşımında, “İktidar,baştan beri geçmişte ne kadar yanlış uygulama varsa bunları sömürme ve üstüne yeni sömürü alanları oluşturma konusunda çok ince bir strateji uygulamaktadır. Bu iktidar herhangi bir konuda düzenleme yapacağı zaman önce meseleyi çözümsüz ve içinden çıkılmaz hale getiriyor” dedi.

MAĞDURİYETLERİ KÖRÜKLEYEN BİR İKTİDAR GERÇEĞİ VAR

İktidarın insanların illallah demesini ve mağduriyetlerin çoğalmasını bizzat körüklediğini kaydeden Özdağ, “Tüm bunlar yetmezmiş gibi ardından da bir Süpermen edasıyla aslında kendi elleriyle büyüttüğü sorunu 'ben çözerim' diyerek algıya başlıyor. Tıpkı uzunca bir süredir birkaç konu dışında müdahele etmediği sosyal medyadaki kakafoni gibi... Sosyal medyayı, yandaş ve trolleri ile domine ederek yalan, iftira ve haysiyet cellatlığı ile bu keşmekeşi körüklüyor. Ardından adını sosyal medya düzenlemesi yerine dezenformasyon yasası ilan ederek mağdur çoğunluğun gönlünü okşuyor” ifadesinde bulundu.

TAKDİR YETKİSİNİ HOYRATÇA KULLANIYORLAR

“İnsanların ve belli bir çoğunluğun; tamam yahu! Bu haysiyet cellatlığına bir son vermenin zamanı gelmişti zaten diyeceği elma şekeri görüntüsü altında zehirli bir tatlıyı topluma dayatıyor” diyerek ironik eleştirilerine devam eden Özdağ sözlerine şöyle devam etti, “İktidar her konuda olduğu gibi bu düzenleme ile de kendi taraftarlarının yalan ve iftiralarına kayıtsız ama muhalif kesimin doğrularına ceberut bir pratiği hayata geçirecektir. Uygulamada ortaya çıkacak takdir yetkisi için muğlak ve gri alanlar bırakması bu yüzdendir. Bu gri alanlar sayesinde kendi yandaşlarını, trollerini ve tetikçilerini tereyağından kıl çeker gibi alıp takibata konu etmeyecekler, muhalifler için ise takdir yetkisini sonuna kadar hoyratça kullanacaklardır.”

Paylaşımında RTÜK’ün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ensar Vakfı ve TÜRGEV üzerinden ABD’ye para gönderildiği açıklamalarını yayınladıkları gerekçesiyle 4 TV kanalına verilen cezaya da tepki gösteren Özdağ, “İktidarın RTÜK eliyle servis ettiği söz konusu son kararla Halk TV,KRT, Flaş TV ve Tele 1'e verilen keyfi ceza ise yakında gösterime sokacakları bu filmin sadece fragmanıdır. Üstü örtülü de olsa bu yasa açık bir sansür, toplumu ve muhalefeti baskılama sindirme ve korkutma yasasıdır. Asla kabul etmeyeceğiz” dedi.

Haber: Hakan Özen


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °