HELUN FIRAT: “YASAKLAR ARTTIKÇA ALANLAR DAHA ÇOK DOLACAK”

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan Yardımcısı M. Helun Fırat, 'Nefes alanları tükendiği için biraz olsun sanata sığınmak isteyen insanların sanata erişim özgürlüğü hiçe sayılıyor. Unutulmasın ki yasaklar çoğaldıkç

Güncel 28.05.2022 21:10:01 0
HELUN FIRAT: “YASAKLAR ARTTIKÇA ALANLAR DAHA ÇOK DOLACAK”

Demokrasi ve Atilim Partisi (DEVA) Genel Baskan Yardimcisi M. Helun Firat, 'Nefes alanlari tükendigi için biraz olsun sanata siginmak isteyen insanlarin sanata erisim özgürlügü hiçe sayiliyor. Unutulmasin ki yasaklar çogaldikça insanlar alanlari daha çok dolduracak, sanat ve özgürlükler için daha çok haykiracaklar' dedi.

DEVA Partisi Kültür, Sanat ve Turizm Politikalarindan Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi M. Helun Firat, konser ve festivallere getirilen yasaklarla ilgili yazili bir açiklama yapti. Firat açiklamasindan sunlari kaydetti:

“HIÇBIR AÇIKLAMA OLMAKSIZIN IPTAL EDILDI”

“Tüm Türkiye'de ardi ardina iptal edilen konser ve engellenen festival haberleriyle karsi karsiyayiz. Aylar öncesinde planlanan festival ve konserler belediyelerin ve valiliklerin ani kararlariyla iptal ediliyor. Kültür ve Turizm Bakanligi’nin kendi düzenledigi kültür yolu festivallerinde dahi, afisleri yayinlanmis konserler hiçbir açiklama olmaksizin iptal edildi.

“IKTIDARIN DAYATTIGI HAYAT TARZI DISINDA DÜSÜNEN HERKES ÖTEKI”

Haftalar önce planlanmis etkinlikler neden simdi sakincali hale geldi? Ne degisti? Son konser iptalleri, Kürtçeye ve etnik kültürlerin kendilerini ifadelerine müdahale ile sinirli degil. Iktidarin dayattigi hayat tarzi disinda yasayan, düsünen, söyleyen herkes ‘öteki’. Giyimi, dili, düsüncesi tek tip olmayan, hatta geçim sikintisina dair hassasiyetini belli eden herkes dislaniyor; zaten öteki olanlar ise hepten yasakli.

“SANAT KARSISINDA ÇARESIZLIK HIÇ BU KADAR GÖRÜNÜR OLMAMISTI”

Iktidarin yarattigi korkunç ekonomik çikmaza sikisan ve sesini duyuramayan insanlarin konserlerde, festivallerde bir araya gelip ‘yeter’ diye haykiracaklari korkusuyla yasaklara sariliyor. Sanatçilarin sahneden muhalif bir görüsü dile getirmesi ve gündem yaratmasi ihtimali iktidar için artik tahammül edilemez bir mesele. Sanat karsisinda çaresizlik hiç bu kadar görünür olmamisti. Pandeminin ardindan nihayet konserlere, festivallere dönen sanat ve kültür emekçilerinin çalisma ve ifade özgürlüklerine ket vuruluyor.

“YASAKLAR ÇOGALDIKÇA INSANLAR ALANLARI DAHA ÇOK DOLDURACAK”

Nefes alanlari tükendigi için biraz olsun sanata siginmak isteyen insanlarin sanata erisim özgürlügü hiçe sayiliyor. Unutulmasin ki yasaklar çogaldikça insanlar alanlari daha çok dolduracak, sanat ve özgürlükler için daha çok haykiracaklar. DEVA Partisi olarak sanatin, sanatçinin ve kendini ifade etmek için ona ihtiyaç duyan milyonlarca insanin haklarini savunarak yanlarinda olacagiz!”

 


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °