Avukat Ali Safa Aydın, Ebeveynlerin Sesi Oldu

Çocuklarda görülen ve ishal ile kendini gösteren Rota Virüs hastalığı ülkemizde de yayılırken, hastalığın ulusal aşı takviminde yer almaması nedeniyle paralı olması aileleri endişelendiriyor.

Güncel 25.05.2022 22:13:00 0
Avukat Ali Safa Aydın, Ebeveynlerin Sesi Oldu

Asisi 494 lira

Yasanan bu asi sikintisina tepki gösteren Gelecek Partisi Ordu Il Baskani Av. Ali Safa Aydin, sunlari söyledi;

“Evet bildigimiz üzere asisizlik ve asi karsitligi sonucu Avrupa’da bir çok eski hastalik tekrar ortaya çikmisken ebeveyn olarak elimizden geldigince evlatlarimizi korumak için her türlü fedakarligi yapiyoruz. Ancak gelinen noktada ulusal asi takviminde yer almamasi sebebi ile Rota Virüsü asisi 494 TL olup devlet tarafindan karsilanmamaktadir.

'Ihmal degil, imkansizlik'

Bebegine mama ve bezi alamayacak duruma gelen vatandaslarimizin 5 yasindan küçük çocuklari oldukça etkileyen bu önemli hastaliga karsi 494 TL vererek asi almalari imkansizdir. Saglik Bakanliginin derhal bu konu hakkinda çalisma yapmasi ve dünyaya yeni merhaba diyen minik yavrularimizin sagligi için etkin rol oynamasi gerekmektedir. Saglik ihmale gelmedigi gibi maddi imkansizliklar karsisinda görmezden gelinemez.” dedi.

Siyaseti Toplum Için Yapiyor

Avukat Ali Safa Aydin, siyasete girmeden önce de toplumsal sorunlara karsi duyarsiz kalmayan özelligiyle taninmaktadir. 'Siyaseti toplum için yapmazsak ne için yapacagiz ki' diyerek çalismalarini yürüten Aydin, 02.07.2020 tarihinden itibaren Gelecek Partisi Ordu Kurucu Il Baskanligi görevini yürütmektedir. Ankara’da baslamis oldugu avukatlik meslegine simdi Ordu’da serbest avukat olarak devam etmekte olan Aydin, evli ve iki çocuk babasidir.

 


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °