ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN ÇİFTÇİLERE SEBZE FİDESİ DESTEĞİ

Yerli üretimi artırmak ve Başkent ekonomisini canlandırmak amacıyla kırsal kalkınma hamlesini sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, 25 ilçenin tamamında Başkentli çiftçilere şimdi de sebze fidesi desteği sağlıyor. Kırsal Hizmetler D

Güncel 23.05.2022 17:41:06 0
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Yerli üretimi artirmak ve Baskent ekonomisini canlandirmak amaciyla kirsal kalkinma hamlesini sürdüren Ankara Büyüksehir Belediyesi, 25 ilçenin tamaminda Baskentli çiftçilere simdi de sebze fidesi destegi sagliyor. Kirsal Hizmetler Daire Baskanligi, yüzde 75’i hibe, yüzde 25’i çiftçi katki payli olmak üzere yaklasik 9,5 milyon sebze fidesini üreticilerle bulusturmaya basladi. Sebze fidesi dagitimi 28 Mayis 2022 tarihine kadar devam edecek.

Ankara Büyüksehir Belediyesi, kirsal kalkinmayi önceleyen desteklerle hem Baskent’in hem de ülke ekonomisinin canlandirilmasina katki sagliyor. ABB Kirsal Hizmetler Daire Baskanligi, bu yil yaklasik 9,5 milyon sebze fidesini (domates, biber ve patlican) Baskentli üreticilere dagitmaya basladi.   

 YÜZDE 75’I HIBE, YÜZDE 25’I ÇIFTÇI KATKI PAYLI

Yüzde 75’i hibe, yüzde 25’i ise çiftçi katki payli olmak üzere 25 ilçede sebze fidesi destegi saglayacaklarini açiklayan Kirsal Hizmetler Daire Baskanligi Orman Endüstri Mühendisi Endercan Ulamis, “2022 yili sebze fidesi destegimize Ayas ilçesinden basladik. Toplam 25 ilçemizde 9 milyon 447 bin 285 sebze fidesini dagitacagiz” dedi.

Baskentli çiftçilerin ekonomisine de katki saglayan sebze fidesi destegine Ayas ilçesinden sonra Beypazari ile devam edilirken bu destekten yararlanan yerli üreticiler memnuniyetlerini su sözlerle dile getirdiler:

Mehmet Keskin: Bu desteklerin üreticiden çok tüketiciye faydasi var. Bu destekler olmasa daha az ekim olacakken bu sayede daha fazla ekim yapabiliyoruz. Üretimin daha bol olmasina da sebep oluyor. 30 yildir çiftçiyim, bu destekler çok güzel geldi.

Muhsin Aslan: 3 senedir fide, nohut, gübre gibi çok fazla destekten yararlaniyoruz. Tarlalarimiza, bütçemize her türlü destegi var. Bu kadar ekemezdik, tesekkür ediyoruz.

Osman Ugur: 45 yildir çiftçiyim, daha önce böyle destekler olmadi. Bu desteklerin bize çok büyük faydasi var, yükümüz hafifliyor. Fide paralarini ödeyemiyorduk. Maddi manevi çok büyük destekler bunlar.

Kirsal Hizmetler Daire Baskanligi ekipleri, 28 Mayis 2022 tarihine kadar 25 ilçenin tamaminda sebze fidesi dagitimina devam edecek.


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °