SÜTÜN LİTRE FİYATI 7 BUÇUK LİRA OLDU AMA… KADİRLİLİ ÇİFTÇİLER SÜTLERİNİN 5,5 LİRADAN ALINMASINA TEPKİ GÖSTERİYOR

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki süt üreticileri, Ulusal Süt Konseyi tarafından litre fiyatı yedi buçuk lira olarak belirlenen sütün beş buçuk liradan toplanmasına tepki gösterdi. Üretici Bahri Büyükeryılmaz, “Kadirli’de beş buçuk

Ekonomi 21.05.2022 15:18:00 0
SÜTÜN LİTRE FİYATI 7 BUÇUK LİRA OLDU AMA… KADİRLİLİ ÇİFTÇİLER SÜTLERİNİN 5,5 LİRADAN ALINMASINA TEPKİ GÖSTERİYOR

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki süt üreticileri, Ulusal Süt Konseyi tarafindan litre fiyati yedi buçuk lira olarak belirlenen sütün bes buçuk liradan toplanmasina tepki gösterdi. Üretici Bahri Büyükeryilmaz, “Kadirli’de bes buçuk liradan devam ediyoruz’ dediler. Yeme her gün zam geliyor. Yetisemiyoruz, borçlaniyoruz. Inekleri satmak durumunda kaliyoruz” dedi.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki süt üreticileri, sütlerinin Ulusal Süt Konseyi’nin belirledigi litre fiyatindan düsük bedelle alinmasina tepki gösterdi. Kadirlili üretici Bahri Büyükeryilmaz, sunlari söyledi:

“Televizyondan dinledigime göre; sütü daha önce dört liradan aliyorlardi. Bes buçuga (5,5 TL) aldilar. Daha sonra da yedi buçuk lira olacagini söylediler. Sütçüye de sordum. Daha artirma olmadi. ‘Kadirli’de bes buçuktan (5,5 TL) devam ediyoruz’ dediler.

Onun için de yeme her gün zam geliyor. Yetistiremiyoruz, borçlaniyoruz. Inekleri satmak durumunda kaliyoruz. O yüzden, sütün bir an önce yedi buçuk lira olmasini temenni ediyoruz. Yem veremedigimizden ineklerden süt alamiyoruz. Yeme her gün zam geldigi halde süte senede bir kere zam bile gelmiyor. Sütün bir an önce artmasini temenni ediyoruz.”

Süt üreticisi Erdem Semercioglu ise söyle konustu:

“Devlet yedi buçuk lira açikladi. Ama biz su an bes buçuk liraya veriyoruz. Toplayan öyle topluyor bizden. Onun yüzünden iki kere, yem zam koydular; 40 lira. Iki gün önce arpa ezmesini 265 liraya aldik. Bugün aldik 285 liraya. Bizim zarar çok. Nasil olacaksa?  Bizim bölgede, bes liraya aliyorlar. Baska yerlerde yedi liraya alirlarmis, yedi buçuga (7,5 lira) alirlarmis. Bizim bölgeye geldi mi, yok. Niye zamlanmiyor?”

Bir baska süt üreticisi Kamil Kiliçkeser ise “Bizim sütümüzü neden bes buçuktan (5,5 TL) aliyorlar? Süt yemi 300 milyon (300 lira). 30 kilo kepek 150 milyon (150 lira). Karsilamiyor. Karsilamadigi için de mallari satamiyoruz.”


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °