ERDOĞAN'DAN İNŞAATIN 36 AYDA BİTİRİLECEĞİNİ SÖYLEYEN MÜTEAHHİDE: 'NE DİYOR BU YA? SEN NASIL FATİH TORUNUSUN'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri’nin temel atma töreninde, inşaatın 36 ayda bitirileceğini söyleyen müteahhide, “Ne diyor bu ya? Sen nasıl Fatih torunusun? Ne yapıyorsun sen ya? Hamza Bey (Darülaceze Ba?

Güncel 20.05.2022 20:18:00 0
ERDOĞAN

 

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Darülaceze Sosyal Hizmet Sehri’nin temel atma töreninde, insaatin 36 ayda bitirilecegini söyleyen müteahhide, “Ne diyor bu ya? Sen nasil Fatih torunusun? Ne yapiyorsun sen ya? Hamza Bey (Darülaceze Baskani Hamza Cebeci), 36 aydan basladi 30 aya indi. Ne diyor bu? Bu müteahhidi degistirelim biz. Olmaz, olmaz. Sen Kanuni Sultan Süleyman’i duydun mu, tanidin mi? Süleymaniye’yi ne kadar zamanda bitirdi” diyerek tepki gösterdi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, bugün Istanbul'da yapilan Darülaceze Sosyal Hizmet Sehri Temel Atma Töreni’ne katildi. Erdogan, törende yaptigi konusmada sunlari söyledi:

“Bu isler, bizim isimiz. Belediye baskanligimda Kayisdagi’nda bir, Darülaceze’nin açilisini yapmistik. Su andaki malum iktidar, ayni sekilde bugün temelini atacagimiz adimlarla süreci devam ettiriyor. Tabii bir seyi sormam lazim. Istanbul’un su anda Büyüksehir Belediye Baskanligi’ni üstlenmis olan kisi veya kisilerin acaba bu alanlarda bir adim var mi? Ya bir sey yapin. Yani bir suyu akmayan muslugu açmakla ‘biz hizmet ettik’ diyemezsiniz. Milleti aldatmayin. Gelin bu tür eserleri yapin. Bu ülkenin darda kalmisina elinizi uzatin. Bu tür seyleri yapin, biz de sizi alkislayalim. Ama yok. Bakin burada simdi yatay mimari anlayisiyla insa edilecek projemiz, bagisçilar, saglikli ve yataga bagli sakinler, koruma altindaki çocuklardan olusan sakinleriyle bine yakin insana hizmet verecektir.

“TÜRKIYE, DÜNYANIN EN IYI ISLEYEN, EN KUSATICI SOSYAL DESTEK SISTEMINE SAHIP ÜLKELERINDEN BIRIDIR. BENZERI YOK”

Kurallar önemlidir, maddi imkanlar önemlidir, bireylere deger vermek önemlidir ama bunlar sadece günü kurtarir. Ailenin merkezinde oldugu güçlü bir sosyal yapi olmadan bunlarin hiçbiri gelecegi kurtarmaya yetmez. Bizim önceligimiz, medeniyet mirasimiza, inanç ve kültür degerlerimize sarilarak, ‘dezavantajli gruplar’ dedigimiz engellilerimizi, yaslilarimizi, garip gurabamizi sosyal yapimiz içinde yasatmaktir. Buna ragmen kimsesiz kalan vatandaslarimizi da kurdugumuz müesseseler vasitasiyla insani hayat sürebilecekleri imkanlara kavusturmaktir. Hamdolsun bugün Türkiye, dünyanin en iyi isleyen, en kusatici sosyal destek sistemine sahip ülkelerinden biridir. Benzeri yok. Eger su dünyayi tanimissam, biliyorsam ülkemiz gibi bir örnek dünyada yok.”

ERDOGAN'DAN MÜTEAHHIDE: NE DIYOR BU YA? SEN NASIL FATIH TORUNUSUN

Erdogan, konusmasinin ardindan projenin müteahhidini sahneye çagirdi ve projenin ne zaman bitecegini sordu. Müteahhitten “36 ay” yanitini alan Erdogan, “Ne diyor bu ya? Sen nasil Fatih torunusun? Ne yapiyorsun sen ya? Hamza Bey (Darülaceze Baskani Hamza Cebeci), 36 aydan basladi 30 aya indi. Ne diyor bu? Bu müteahhidi degistirelim biz. Olmaz, olmaz. Sen Kanuni Sultan Süleyman’i duydun mu, tanidin mi? Süleymaniye’yi ne kadar zamanda bitirdi? Mimar Hamza Bey, ne kadar zamanda bitirdi? Bir yilin altina düsürdü mü” diye konustu.

Müteahhitten projeyi bir yil içinde bitirme sözü alan Erdogan, “Kesinlikle önümüzdeki yil bu günlerde burayi bitirmeniz lazim. Icabinda vardiya sistemlerini degistireceksin. Burada kimse rahatsiz olmaz, sen merak etme. Gece-gündüz full time çalisacaksiniz. Tamam mi? Sahit olun, ‘söz’ diyor. Insallah aldigimiz söz yerine gelir” dedi.


Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °
Perşembe 23.4 ° / 12.8 °