ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KUZEY YILDIZI YÜZME HAVUZUNU HİZMETE AÇTI

Ankara Büyükşehir Belediyesi bir spor tesisini daha Başkentlilerle buluşturdu. 2014 yılından itibaren açılmadan atıl şekilde duran Kuzey Yıldızı Yüzme Havuzu ve Spor Salonu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kendi öz kaynaklarıyla yen

Güncel 20.05.2022 15:56:53 0
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KUZEY YILDIZI YÜZME HAVUZUNU HİZMETE AÇTI

Ankara Büyüksehir Belediyesi bir spor tesisini daha Baskentlilerle bulusturdu. 2014 yilindan itibaren açilmadan atil sekilde duran Kuzey Yildizi Yüzme Havuzu ve Spor Salonu, Ankara Büyüksehir Belediyesi’nin öz kaynaklariyla yenilenerek hizmete açildi. Yari olimpik ve çocuk yüzme havuzunun yani sira spor salonu, sauna, fitness, buhar odasi ve kafeteryanin yer aldigi spor tesisinde, ASKI Spor Kulübü ile is birligi yapilarak Baskentli çocuklara yüzme egitimi verilecek.    

Baskentlileri spora tesvik eden projeleri hayata geçirmeye devam eden Ankara Büyüksehir Belediyesi, yeni spor alanlari ve tesisleri insa ederek ya da yenileme çalismalari yaparak bu amaci dogrultusunda mesai harciyor. Kentte yillardir atil durumda bulunan yapilari yenileyerek Baskentlilerle bulusturan Ankara Büyüksehir Belediyesi 2014 yilinda tamamlandigi hâlde açilmadan terk edilen Kuzey Yildizi Yüzme Havuzu ve Spor Salonu’nu hizmete açarak Baskent’e kazandirdi.

Baskentlilerin uzun süredir hizmete girmesini bekledigi spor tesisinin açilisina ASKI Spor Kulübü Baskani Yüksel Aslan, Anket AS Genel Müdürü Hakan Türkoglu ile Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskani Serkan Yorgancilar da katildi. Segmenler ve Mehteran Takimi’nin gösterileriyle renklenen açilista, Elvankent Aile Yasam Merkezi Trio Grubu’nun müzik dinletisi ile Kuscagiz Aile Yasam Merkezi sporcularinin tekvando gösterisi ilgiyle izlendi.

ÖZ KAYNAKLARIYLA KULLANILIR HALE GETIRILDI

ABB’nin kendi öz kaynaklariyla bakim, onarim ve tadilat çalismalarini düzenledigi Kuzey Yildizi Havuzu ve Spor Salonu’nda; 25 metre uzunlugunda, 12,5 metre genisliginde ve 1,80 metre derinliginde yari olimpik kapali yüzme havuzu bulunuyor. Çocuk yüzme havuzunun yani sira kafeterya, buhar odasi, sauna, fitness ve dinlenme alanlarinin da yer aldigi tesiste, ASKI Spor ile is birligi yapilarak Baskentli çocuklara yüzme egitimi verilecek.

“KISA BIR SÜRE IÇERISINDE DE YINE KUZEY YILDIZI’NDA BULUNAN HIZMET BINASINI VATANDASLARIMIZ IÇIN ‘SESSIZ KÜTÜPHANE’ OLARAK HIZMETE AÇACAGIZ”

Çocuklarin keyifli vakit geçirmesi için masa tenisi, langirt, mini golf platformu ve bilardo masalarinin da konuldugu tesis Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskanligi Aile Yasam Merkezleri Sube Müdürlügü bünyesinde hizmet verecek.

Aile Yasam Merkezi üyelerinin de yararlanabilecegi yari olimpik havuzun ‘Baskent’te yüzme bilmeyen çocuk kalmasin’ sloganiyla pazartesi günleri hariç her gün açik olacagini belirten Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskani Dr. Serkan Yorgancilar, Baskentlileri tesise su sözlerle davet etti:

“Uzun yillardir atil hâlde bulunan bu havuzumuzu sizler için hizmete açmis bulunuyoruz. Yaz boyunca hem ailelerimiz hem de çocuklarimiz yüzme havuzundan ve spor salonundan istifade edebilecekler. Ayni zamanda Ankara’mizda yüzme bilmeyen çocugun kalmamasi için ASKI Spor Kulübü ile Belediyemiz bünyesindeki diger kulüplerimizle protokol kapsaminda çocuklarimiza yüzme ögretecegiz. Çok kisa bir süre içerisinde de yine Kuzey Yildizi’nda bulunan hizmet binasini vatandaslarimiz için ‘sessiz kütüphane’ olarak hizmete açacagiz.”


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °