FAİK ÖZTRAK: 'YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ’ İLKESİ BALKAN COĞRAFYASINDA HEPİMİZİN HEDEFİDİR. BİZ BUNU BAŞARACAĞIZ

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Samsun Atakum’da, “Bizim hedefimiz var. Balkanları Anadolu’ya, Anadolu’yu Balkanlar’a taşıyacağız. Kültür coğrafyamızla kaynaşma, yakınlaşma, kardeşliğimizi pekiştirme sözümüz var. Şimdi hep berabe

Güncel 19.05.2022 19:22:00 0
FAİK ÖZTRAK:

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Samsun Atakum’da, “Bizim hedefimiz var. Balkanlari Anadolu’ya, Anadolu’yu Balkanlar’a tasiyacagiz. Kültür cografyamizla kaynasma, yakinlasma, kardesligimizi pekistirme sözümüz var. Simdi hep beraber bir kere daha, bu 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’nda söz veriyoruz. ‘Yurtta baris, dünyada baris’ ilkesi, Balkan cografyasinda hepimizin hedefidir. Biz bunu basaracagiz” dedi.

Faik Öztrak, bugün Samsun’da Atakum Belediyesi Hasan Ali Yücel Gençlik ve Bilim Merkezi'nin açilis törenine katildi. Öztrak, törende sunlari söyledi:

“Bugün gerçekten çok güzel bir bayram kutlamasi yapiyoruz. Bu 19 Mayis 1919’un üzerinden geçen 103 yil sonra, Atakum’da bu coskuyla bu bayrami kutlamak bizler için büyük sevinç. Bu çerçevede ben belediye baskanimiz Cemil Bey’e çok tesekkür ediyorum. Aslinda bu bayramin en güzeli, yerinde kutluyor olmamiz. Bir bayrami yerinde kutladiginiz zaman, o insana çok daha büyük bir sevinç ve cosku veriyor.

'SELANIK’TE PARLAYAN BIR GÜNESIN SAVKININ VURDUGU SAMSUN’DAYIZ'

Bugün Samsun’dayiz. Selanik’te parlayan bir günesin savkinin vurdugu Samsun’dayiz. Tarih kiymetlidir. Ama tarihin yazildigi yerde okunursa o çok daha kiymetlidir. Bugün, aslinda büyük kahramanliklarla dolu Türk tarihinin önemli bir kisminin yazildigi, ruhun beden buldugu Samsun’dayiz.

Bugün ata topragi da Samsun’da. Selanik’te, Mustafa Kemal Atatürk’ün dogdugu gün Ali Riza Efendi’nin evin bahçesine diktigi nar agacinin dibinden geliyor bu toprak. Atatürk, ‘Benim dogum tarihim 19 Mayis’tir’ diyor. Bu toprak, ayni zamanda Mustafa Kemal Atatürk’ün, büyük liderimizin, partimizin, Cumhuriyet’in kurucusunun dogum gününde buraya geliyor.

Degerli bisikletçilerimiz, tam bin 350 kilometre yol kat ederek bu topragi buraya getirdiler. Bu toprak, beraber alacagiz, CHP Genel Merkezi’nde ilelebet muhafaza edilecek. 3 Mayis’ta yola çikan bu topragin yolculugunu yerel yönetimlerimiz, bütün illerdeki gençlik kollarimiz, il ve ilçe baskanliklarimiz gün be gün takip ettiler. Bütün memlekette bu topragin Samsun’a gelisi büyük bir heyecan yaratti. Birilerinde de biraz kiskançlik yaratti. Bizden 30-35 gün sonra, böyle bir projeyi yapmak birdenbire akillarina geldi. Bu projenin gerçeklesmesinde emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Basta Cemil Bey’e tesekkür ediyoruz, Atakum Belediye Baskanimiza.

'BALKANLARI ANADOLU’YA, ANADOLU’YU BALKANLAR’A TASIYACAGIZ'

Biz, Balkan Masasi’ni Genel Baskanimizin talimatiyla kurduk. Balkan Masasi, bu projeyi, 19 Mayis 2021’de ‘Gençlik gelecegimizdir’ programinda belediyelerimiz ile birlikte yazdi. Birçok projeyi yazdik, yazilan projelerden ilki bu projedir. Bu yil projelerimiz tek tek hayata geçecek. Biraz önce büyük bir heyecan içinde Belediye Baskanimiz ifade etti. Bizim hedefimiz var. Balkanlari Anadolu’ya, Anadolu’yu Balkanlar’a tasiyacagiz. Kültür cografyamizla kaynasma, yakinlasma, kardesligimizi pekistirme sözümüz var. Simdi hep beraber bir kere daha, bu 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’nda söz veriyoruz. ‘Yurtta baris, dünyada baris’ ilkesi Balkan cografyasinda hepimizin hedefidir. Biz bunu basaracagiz.”


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °