19 Mayıs'ta Anıtkabir'de Ata'ya özlemlerini dile getirdiler

Genci, yaşlısı, kadını, erkeği binlerce yurttaş, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda Ata’nın huzuruna koştu. Anıtkabir her 19 Mayıs olduğu gibi yurttaşların akınına uğradı. Anka Haber Ajansı’na konuşan gençler Gazi Mustafa K

Güncel 19.05.2022 16:45:04 0
19 Mayıs

Genci, yaslisi, kadini, erkegi binlerce yurttas, 19 Mayis Gençlik ve Spor Bayrami’nda Ata’nin huzuruna kostu. Anitkabir her 19 Mayis oldugu gibi yurttaslarin akinina ugradi. Anka Haber Ajansi’na konusan gençler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e özlemlerini ve sevgilerini anlatti. Bir genç, “Gençlere özellikle ülkeyi emanet emesi, bu ülkenin bize emanet olmasi bunun farkinda olmamiz çok önemli” diye konustu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahi Anitkabir, bugün sabahin erken saatlerinden itibaren gençlerle doldu tasti. Pandemi dolayisiyla 2 yili askin süredir devam eden maske yasaginin sona ermesiyle gençler de Anitkabir’i maske olmadan ziyaret etmenin mutlulugunu yasadi.  

19 Mayis Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla gençler Anitkabir’e gelerek Atasina minnetlerini sundu.

Anka Haber Ajansina konusan bir genç, “Bence bugün çok güzel bir gün. Atamizin bize çok güzel bir mirasi. Dünyada tek benzeri olmayan bir sey. Atamiz zaten tek. Burada olsaydi demek isterdim ama atamizin bir sözü var. Benim burada olmami istiyorsaniz ‘vay halinize’ diye. Bunu demek istemiyorum ama bize biraktigi bu hayat çok güzel. Gençlere özellikle ülkeyi emanet emesi, bu ülkenin bize emanet olmasi bunun farkinda olmamiz çok önemli” dedi.

Baska bir genç, “19 Mayis bizim bayramimiz. Tüm Ankara’ya sesleniyorum buradan Anitkabir’e gelsinler. Burayi görsünler. Atamin huzuruna gelsinler. Çok mutluyuz. Maske yasagi kalkti, artik bikmistik maske yasaklarindan. Buraya gelmekte çok büyük bize onur oldu” diye konustu.

Etiyopyali üniversite ögrencisi, Atatürk hakkindaki duygularini söyle anlatti:

“Mustafa kemal Atatürk’ü taniyorum. Türk insanlari ve ülke için çok sey yapti. Onun yerini gezmek için geldim. Türk insanlari ne kadar ülkeyi seviyorlar onu gördüm.” 

Bir genç ise “Milli bagimsizligimizin çok önemli bir günü benim için. Atatürk’ün gençlere hediye ettigi ve spor, saglik alaninda, deger verdigi bir gün. Bizim için çok degerli gençler için özellikle” sözleriyle duygularini ifade etti.

Bir genç de “Buraya gelmek cidden güzel bir duygu. Çünkü Atamizin oldugu yer. Bize armagan ettigi bir gün bugün. Insanlarin bazilari bunu anlamiyor, cidden yani onlari ben de anlamiyorum. Burayi anlatmakla görmek çok ayri bir sey” seklinde konustu.


Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °
Perşembe 23.4 ° / 12.8 °