UKRAYNA'DAN TAHLİYE EDİLEN AHISKA TÜRKLERİNDEN OLUŞAN 7'NCİ KAFİLE ELAZIĞ'A GELDİ

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonucu ülkeden tahliye edilen Ahıska Türklerinden oluşan yedinci kafile Elazığ'a ulaştı. Kente gelen yedinci kafileyle konaklama merkezine yerleştirilen Ahıska Türkü sayısı bin 113'e ulaştı.

Güncel 18.05.2022 19:49:28 0
UKRAYNA

Rusya'nin Ukrayna'ya saldirisi sonucu ülkeden tahliye edilen Ahiska Türklerinden olusan yedinci kafile Elazig'a ulasti. Kente gelen yedinci kafileyle konaklama merkezine yerlestirilen Ahiska Türkü sayisi bin 113'e ulasti.

Rusya'nin Ukrayna'ya saldirisi sonucu Elazig’da Asagidemirtas Geçici Barinma Merkezi’ne yerlestirilen Ahiska Türkleri yasadiklari günleri ve korkulari anlatarak Türkiye’ye gelmekten dolayi muylu olduklarini dile getirdiler.

'YASAYACAK MIYIZ BILMIYORDUK'

Elazig'a gelen Ahiska Türkü bir vatandas sunlari söyledi:

'Ben Ukrayna'da dogdum yasadim. Nasil günler geçti savas içinde. Savas içinde zordu, her yer kapandi. Biz köyde yasadigimiz için orada askerler yoktu. Orasi sansli çikti. Büyük sehirlerde insanlar çok kötü durumdaydi. Onlar çok kötü saldiriya ugradilar. Çoluk çocuklarini kaybetti.  Çogu aç kaldi, bizde öyle durum olmustu ki her yer kapaninca insanlara yiyecek bulmak zordu. Çocuklara gida bulmak, süt bulmak... Sükürler olsun ki insanlar kendi ektigi yemekleri vardi da onlari yiyordular. Onun için çok sükürler olsun, agirdi durum, korku içindeydik, neye ugrayacagimizi bilmiyorduk. Yasayacak miyiz yasamayacak miyiz bilmiyorduk. Belki bize de saldirabilirlerdi. Her gün umutla yasiyorduk. Bugün iyiyiz çok sükür, çocuklarimiz korkuyordu. Ne yapacagimizi bilmiyorduk ama Türkiye'deki halk bütün elinden geldigi kadar destek verdiler. Bütün Ukrayna'daki millet hepsi Türkiye’yi biliyorlar. Türkiye'ye destek verdigi için, günahsiz insanlari çikardigi için, yardim ettigi için, onlar da çok minnettar.'


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °