CHP SADAT’IN ARAŞTIRILMASI İÇİN ÖNERGE VERDİ

TBMM Genel Kurulu’nda, CHP Grubu’nun “Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (SADAT) araştırılması” önerisi görüşüldü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdo

Güncel 18.05.2022 17:51:00 0
CHP SADAT’IN ARAŞTIRILMASI İÇİN ÖNERGE VERDİ

TBMM Genel Kurulu’nda, CHP Grubu’nun “Uluslararasi Savunma Danismanlik Insaat Sanayi ve Ticaret A.S.’nin (SADAT) arastirilmasi” önerisi görüsüldü. CHP Genel Baskan Yardimcisi Bülent Tezcan, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in SADAT’in yöneticileri ile alakasi olmadigi yönündeki ifadelerine karsi, SADAT Baskani Adnan Tanriverdi'nin Cumhurbaskanligi’ndaki Güvenlik Zirvesi’nde çekilen fotografini gösterdi. Tezcan, “Allah muhafaza Sayin Erdogan, iliskin olmayan kisinin masada yeri buysa iliskin olanin masadaki yeri ne olacak” diye sordu.

TBMM Genel Kurulu’nda, CHP Grubu’nun, SADAT’in arastirilmasi amaciyla verdigi önergenin dogrudan gündeme alinmasi önerisi görüsüldü. CHP Grubu adina, Aydin Milletvekili Bülent Tezcan söz aldi. Tezcan, söyle konustu:

ARKASINA DEVLETIN EN YETKILI KURUMUNU ALIP BIR DE IZIN ALIP BIR SEYLER YAPMAK PESINDELER: SADAT, bir paramiliter örgütlenmedir. Bu paramiliter örgütlenmenin arkasinda Saray’in olmasi, bunun bir suç olmasini ortadan kaldirmaz. Tam tersine, Saray’in da bu suçun ortagi oldugunu gösterir. SADAT, on yil önce kuruldu, kuruldugu zaman soru önergesi verdim. Sordum, ‘Dayanagi nedir bunun’ diye. SADAT’in kurulus izni Istanbul Valiligi tarafindan verilmis. Diyorlar ki ‘Özel güvenlik izin belgesi, ben bununla çalisiyorum’ diyor. Bu kurulus belgesinin dayanagi ne? Özel Güvenlik Hizmetleri Kanunu. Bu kanun ne, biliyor musunuz? Yurt içinde özel güvenlik yetistirip özel güvenlik saglamaya dönük kanun. Yani bankalarin, sirketlerin önündeki güvenlik var ya bu kanun onu söylüyor. ‘Uluslararasi harp stratejilerini ögretebilirsin’ demiyor. Sirketin adi ne? Uluslararasi Savunma Danismanlik Insaat Sanayi ve Ticaret Sirketi. Soruyorum; iç güvenlikte özel güvenlik hizmeti vermenin uluslararasi savunma ile ne ilgisi var? Türkiye, beyaz Toroslarin dönemini de yasadi. Bugün Türkiye, paramiliter suç örgütlerinin acisini, hala hesaplasamadigi için çekmek zorunda. Arkasina devletin en yetkili kurumunu alip, bir de izin alip bir seyler yapmak pesindeler.

ILISKIN OLANIN MASADAKI YERI NE OLACAK: ‘Psikolojik harp yetenegi kazandiracagim. Sabotaj, baskin, pusu, tahrip, suikast, kurtarma ve kaçirma, terör; bunlari yetistirecegim’ diyor. ‘Kursiyerler bu imkân ve kabiliyetlere ulastirilir’ diyor. Gelen kursiyerlere, nasil terörist olunur, bunlari gösterecek. Sayin Erdogan, ‘Benimle ilgisi yok’ diyor. Bu fotografi herkes gördü. Bu masanin basinda Sayin Cumhurbaskani var, istihbaratin en üst isimleri var, onun yaninda da SADAT’in kurucusu var. Allah muhafaza Sayin Erdogan, iliskin olmayan kisinin masada yeri buysa iliskin olanin masadaki yeri ne olacak?

BUNA NEYI DANISTIN: Bu, Sayin Erdogan’in danismaniydi. Buna neyi danistin? ‘Sabotaj nasil yapilir, pusu nasil kurulur, bomba nasil atilir, terör nasil islenir, kurtarma ve kaçirma islemleri nasil yapilir, suikast nasil yapilir, baskin nasil yapilir’ diye mi danistin? Bu, benim danismanim degil. Bu, senin danismanindi. Bu milletin parasiyla verdin parasini?

BU TAAHHÜT ARASINDA BAG VAR MI: Tabii bu beyefendi, affini istedi. Niye istedi? Demis ki ‘Mehdi gelecek, mehdinin gelecegi zaman biz bos durmayacagiz, peki bizim isimiz yok mu, ortami hazirlamamiz gerekir’ diyor. Akidesi kuvvetli olanlar bilir. Mehdinin gelecegi zaman, ortaligin kan gölü olacagi zamandir. Mehdinin gelecegi zaman, terörün yükselecegi zamandir. Mehdinin gelecegi zaman, mazlumlarin ve insanlarin bogazlandigi zamandir. Biraz önce anlattigim, bu söylediklerimle bu taahhüt arasinda bag var mi, yok mu?”


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °