ÖMER ÇELİK, “GRUP BAŞKANVEKİLİMİZ SAYIN CAHİT ÖZKAN’IN TÜRKİYE İLE BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ İLİŞKİLERİNE DAİR BEYANLARI PARTİMİZİN GÖRÜŞLERİNİ YANSITMAMAKTADIR”

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın “Birleşik Arap Emirlikleri teslim oldu” açıklamasını yalanladı. Çelik, “Grup Başkanvekilimiz Sayın Cahit Özkan’ın Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) iliş

Güncel 15.05.2022 09:28:00 0
ÖMER ÇELİK, “GRUP BAŞKANVEKİLİMİZ SAYIN CAHİT ÖZKAN’IN TÜRKİYE İLE BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ İLİŞKİLERİNE DAİR BEYANLARI PARTİMİZİN GÖRÜŞLERİNİ YANSITMAMAKTADIR”

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Grup Baskanvekili Cahit Özkan’in “Birlesik Arap Emirlikleri teslim oldu” açiklamasini yalanladi. Çelik, “Grup Baskanvekilimiz Sayin Cahit Özkan’in Türkiye ile Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) iliskilerine dair beyanlari partimizin görüslerini yansitmamaktadir” dedi. CHP Grup Baskanvekili Engin Özkoç da “yalan söyleyenin istifa etmesi gerektigini” belirtti.

AKP Grup Baskanvekili Cahit Özkan bu aksam Armagan Çaglayan'in YouTube kanalinda 'Zor Ama Yine De Sor' programina konuk oldu.

Çaglayan’in “Sedat Peker’in Birlesik Arap Emirlikleri’nde çektigi videolar gündeme oturmustu. O videolar bir süredir yayinlanmiyor. Bunun BAE ile yeniden kurulan iliskilerde bir baglantisi var mi?” sorusu üzerine Cahit Özkan, su yaniti verdi:

“BENIM ÇIKARIM NEYI GEREKTIRIYORSA”

“Dogru bu soru. 15 Temmuz'un mademki finansörü, mademki Türkiye'ye kast eden FETÖ terör örgütü ve Türkiye düsmanlarinin finansörü, Birlesik Arap Emirlikleri. Esas sormamiz gereken soru su: Biz buna inaniyoruz, siz inaniyor musunuz? Biz de inaniyoruz. O zaman siz niye Birlesik Arap Emirlikleri ile beraber iliski kurmamizi istediniz? Çünkü CHP bize ‘Niye Birlesik Arap Emirlikleri’ni disliyorsunuz?’ dedi. Sanki Birlesik Arap Emirlikleri dünyanin tek uluslararasi süjesi ve onlarla iliski kurmadik diye Türkiye uluslararasi toplumda yalnizlastigi ifadelerini kullandilar. Yahu benim çikarim neyi gerektiriyorsa…

“BIRLESIK ARAP EMIRLIKLERI TESLIM OLDU”

Benim söyle bakmam lazim, belki de Birlesik Arap Emirlikleri bakti ki Türkiye’ye diz çöktüremiyor, bakti ki Türkiye’nin istiklalini engelleyemiyor, bakti ki Türkiye’ye dayanmadan, Türkiye ile birlikte yürümeden bölgesel ve küresel anlamda kendi menfaatlerinin aleyhine bazi seyler ortaya çikiyor, o zaman Birlesik Arap Emirlikleri belki -ben böyle okuyorum çünkü- teslim oldu. Iste bugün yine güvenli enerji arzinin Türkiye olmadan olamayacagini uluslararasi toplum kabul etti.”

ÖMER ÇELIK’TEN YALANLAMA GELDI

AKP Grup Baskanvekili Cahit Özkan’in bu açiklamasinin hemen ardindan AKP Sözcüsü Ömer Çelik kendisini yalanladi. Ömer Çelik sosyal medya hesabindan su mesaji yayinladi:

“CAHIT ÖZKAN’IN BEYANLARI PARTIMIZIN GÖRÜSLERINI YANSITMAMAKTADIR”

“Grup Baskanvekilimiz Sayin Cahit Özkan’in Türkiye ile Birlesik Arap Emirlikleri iliskilerine dair beyanlari partimizin görüslerini yansitmamaktadir. Türkiye-BAE iliskileri Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan ve BAE Devlet Baskani Muhammed bin Zayed El Nahyan’in ortak iradesiyle karsilikli güven ve saygiya dayali olarak ilerlemektedir.' 

'HANGISI YALAN SÖYLÜYORSA ISTIFA ETMELI'

CHP Grup Baskanvekili Engin Özkoç da “yalan söyleyenin istifa etmesi gerektigini” belirtti. Özkoç, Twitter’dan yaptigi açiklamada, 'AKP Grup Baskanvekili Cahit Özkan, Erdogan'in bir süredir sicak iliskiler kurdugu Birlesik Arap Emirlikleri'nin 15 Temmuz darbesinin arkasinda oldugunu açikça söyledi. Hangisi yalan söylüyorsa istifa etmeli' dedi. 

 


Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °
Perşembe 23.4 ° / 12.8 °