METEOROLOJİ'DEN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, birçok il için yağış uyarısında bulundu. Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Burdur, Antalya'nın iç batı ilçeleri, Kars, Ardahan, Hatay, G. Antep ve K

Güncel 14.05.2022 13:12:12 0
METEOROLOJİ

Meteoroloji Genel Müdürlügü, birçok il için yagis uyarisinda bulundu. Marmara'nin güneydogusu, Iç Ege, Iç Anadolu, Bati ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Burdur, Antalya'nin iç bati ilçeleri, Kars, Ardahan, Hatay, G. Antep ve Kilis çevrelerinin yerel olmak üzere aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli olmasi bekleniyor. Dogu Anadolu'nun kuzey ve batisi ile Dogu Karadeniz için sel ve su baskini uyarisi yapildi.

Meteoroloji tarafindan yapilan degerlendirmelere göre, ülkenin kuzey, iç ve bati kesimlerinin parçali ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nin güneydogusu, Iç Ege, Iç Anadolu, Bati ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Burdur, Antalya'nin iç bati ilçeleri, Kars, Ardahan, Hatay, G. Antep ve Kilis çevrelerinin yerel olmak üzere aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli, diger yerlerin az bulutlu ve açik geçecegi tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Orta ve Dogu Karadeniz kiyilarinda yer yer sis ve pus bekleniyor. 

DOGUDA SICAKLIK 2-4 DERECE ARTIYOR

Hava sicakliginin iç ve dogu kesimlerde 2 ila 4 derece artacagi, diger yerlerde önemli bir degisiklik olmayacagi, ülkenin genelinde mevsim normalleri civarinda seyredecegi tahmin ediliyor.

Rüzgar genellikle bati ve güneybati, Ege'de yer yer kuzeyli yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette esecegi tahmin ediliyor.

DOGU ANADOLU'DA KUVVETLI SAGANAK YAGISLAR PAZARTESI ÖGLENE KADAR ETKILI OLACAK

Pazar günü, ögle saatlerinden itibaren Dogu Anadolu'nun kuzey ve batisi ile Bingöl ve Mus çevrelerinde görülecek olan saganak ve gök gürültülü yagislarin yerel olarak kuvvetli olmasi bekleniyor.

Kuvvetli yagislarin araliklarla 16 Mayis Pazartesi günü ögle saatlerine kadar etkili olacagi tahmin ediliyor. Sel, su baskini, yerel dolu yagisi, yagis aninda kuvvetli rüzgar ve ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi uyarisi yapiliyor. Kalan kesimlerde günesli hava hakim olacak.

DOGU KARADENIZ'DE SEL VE SU BASKINI UYARISI

Pazar günü, öglen saatlerinden itibaren Dogu Karadeniz'in iç kesimlerinde Gümüshane, Bayburt, Artvin çevreleri ile Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde görülecek olan saganak ve gök gürültülü saganak yagislarin yerel kuvvetli olmasi beklendiginden, sel, su baskini, heyelan, yerel, dolu yagisi, yagis aninda kuvvetli rüzgar ve ulasimda aksamlar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekiyor.  


Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °