Muharrem İnce: “80’li-90’lı yıllarda yargısız infaz vardı şimdi yargıyla infaz var

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı ziyaret etti. Yargıtay’ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki onama kararı için İnce, “80’li-90’lı yıllarda yar

Güncel 13.05.2022 16:12:00 0
Muharrem İnce: “80’li-90’lı yıllarda yargısız infaz vardı şimdi yargıyla infaz var

Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince, Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan'i ziyaret etti. Yargitay’in CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu hakkindaki onama karari için Ince, “80’li-90’li yillarda yargisiz infaz diye konusurduk. Simdi yargiyla infaz var. Bugün Canan Kaftancioglu olur, yarin bir baskasi olur. Yarginin durumunu tartismamiz lazim. Yargi tarafsizligini yitirmistir… Konu Canan Kaftancioglu meselesinin çok ötesindedir. Yarginin durumuyla ilgilidir” diye konustu.

Memleket Partisi Genel Baskani Ince, Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Erbakan'i parti genel merkezinde ziyaret etti. Ziyaret, Tarimsal Üretim Su ve Gida Güvenligi Raporu kapsaminda yapildi. Ince ve Erbakan önce bas basa görüstü ardindan basin toplantisi yaparak gazetecilerin sorularini yanitladi.

Yargitay’in Kaftancioglu hakkindaki onama kararinin sorulmasi üzerine Ince, su yaniti verdi:

“YARGISIZ INFAZ DIYE KONUSURDUK SIMDI YARGIYLA INFAZ VAR”

“2022 yilinda siyasi yasak gibi kavramlarin konusulmamasi gerek artik. Bunlar çag disi kavramlar. Bir diger konu ise Türkiye’de yarginin durumu. Türkiye’de yargi iktidarin sopasidir. Kimi cezalandirmak istiyorsa, mahkeme kararlarindan sonra beraat eden birinin arkasindan Cumhurbaskani konusuyor ayni mahkeme baska bir davadan tutuklayabiliyor. Önemli olan yarginin durumudur. Yarginin tarafsizligini, bagimsizligini yitirmis olmasidir. 80’li-90’li yillarda yargisiz infaz diye konusurduk. Simdi yargiyla infaz var. Bunu herkesin bilmesi lazim. Bugün Canan Kaftancioglu olur, yarin bir baskasi olur. Yarginin durumunu tartismamiz lazim. Yargi tarafsizligini yitirmistir.

“KONU CANAN KAFTANCIOGLU MESELESININ ÇOK ÖTESINDEDIR”

Bugün dolar 15 lirayi geçmisse bunun sebeplerinden birisi yargidir.  Sizin yarginiza güvenmezse sermaye gelmez. Sermaye ürkektir. Iktidarin istedigi kararlari veren yargiçlarin Türk ekonomisine büyük zarar verdiklerini bilmesi lazim. Ben Sayin Canan Kaftancioglu’yla geçmiste ayni partide görev yaptim. Katilmadigim, onunla ayni noktada olmadigim pek çok konu herkesin gündemindedir. Bu bilinir, açiklamalarim var. Ama konu Canan Kaftancioglu meselesinin çok ötesindedir. Yarginin durumuyla ilgilidir. Ayarini bozdular kantarin. Ama malum sözü tekrar hatirlatmak isterim. Ayarini bozdugunuz kantarda bir gün kendiniz de tartilabilirsiniz.

“NASIL KISKANIYOR SENI ALMANYA, BENCE SUNDAN; OTOMOBILI BEN YAPIYORUM, VERGIYI ERDOGAN ALIYOR”

Yarginin durumunu tartismadan Türkiye’de ekonominin düzelmesi mümkün degildir. Yargi karin doyurur, adalet karin doyurur. Onun için önümüzdeki süreçte 3A’yi öneriyoruz milletimize. Önce akil, bilim. Matematik bilmeden olmaz. Cep telefonunu yapamazsan olmaz, Almanya seni kiskanmaz. Almanin yaptigi otomobille yolda gidiyorsun, ‘Almanya beni kiskaniyor’ diyorsun. Nasil kiskaniyor seni Almanya, bence sundan. Otomobili ben yapiyorum, vergiyi Erdogan aliyor. Ondan kiskaniyor seni. Önce akil, bilim. Sonra adalet olacak. Ikinci A; adalet. Üçüncü A; ahlak. Millet kuru ekmek kuyrugundayken sen bes yerden maas aliyorsan ahlaksizsin kusura bakma.

“TÜRKIYE’NIN EN BÜYÜK FAIZCISI ERDOGAN’IN KENDISIDIR”

Bu ülkede bütün sektörler zorda, küçülüyor. Bir sektör var ki yüzde 285 büyüdü, 2022 yilinin ilk çeyreginde. Kim bu? Bankalar. Yüzde 1000 kar eden banka var. Neden? Merkez Bankasi yüzde 19’dan 14’e düsürdü tabela faizini.  Yüzde 14 faizle bankalara para verdi. Bankalar yüzde 24 faizle bize verdi. Böyle bir seytani hareket, saskinlikla izliyorum. Sonra nas var diyor. Aga bizle dalga geçiyor. Bankalari bu kadar büyüten, milletin cebinden parayi alip bankalarin kasasina dolduran Türkiye’nin en büyük faizcisi Erdogan’in kendisidir. Bunu görmemiz lazim. Nasil olur da bir sektör 3 ayda yüzde 285 kar ederken biz domatesin, peynirin fiyatini konusuyoruz. Yargi gömlegin ilk dügmesidir. Yargidan baslarsak bu sorunlari çözebiliriz. Adaletin olmadigi yerde refah olmaz. Huzur olmaz. Mutluluk olmaz.”


Çarşamba 22.6 ° / 13.3 °
Perşembe 23.9 ° / 12.4 °
Cuma 26.5 ° / 14.3 °