TURGUTLU'DA CİRİT VE KEŞKEK FESTİVALİ

Turgutlu Belediyesi ve Turgutlu Selendililer Derneği tarafından 15 Mayıs Pazar günü Irlamaz Vadisi Rekreasyon Alanı 2. Etabında 'Cirit ve Keşkek Festivali' düzenlenecek.

Güncel 13.05.2022 16:09:00 0
TURGUTLU

Turgutlu Belediyesi ve Turgutlu Selendililer Dernegi tarafindan 15 Mayis Pazar günü Irlamaz Vadisi Rekreasyon Alani 2. Etabinda 'Cirit ve Keskek Festivali' düzenlenecek.

Kentte düzenledigi yagli güres, deve güresi, rahvan at yarislari etkinlikleri ile gelenekleri yasatan Turgutlu Belediyesi, Cirit ve Keskek Festivali için son hazirliklarini yapiyor. Turgutlu Selendililer Dernegi is birligiyle yapilacak festivalde 4 takim kiyasiya mücadele edecek. Bununla birlikte katilimcilara keskek ikrami yapilacak.

Cirit ve Keskek Festivali kapsaminda kortej de düzenlenecek. 15 Mayis Pazar günü saat 10.00’da Orta Park Saat Kulesi önünden baslayacak  kortej, Akçakmak Yolu, Çamlica Yolu, Kervan Yolu güzergahlarindan devam ederek Eski Manisa Yolu’nda sona erecek.

Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin, “Turgutlu Selendililer Dernegi ile birlikte gerçeklestirecegimiz festivalde ata sporumuz olan cirit kültürü ve gelenegini Turgutlu’muzda yasatacagiz. Üç yildir düzenledigimiz organizasyonlar vesilesiyle vermis oldugumuz sözü tutarak geleneklerimizi Turgutlu’muzda yasatmanin mutlulugunu ayrica yasiyoruz. Tüm hemsehrilerimizi Cirit ve Keskek Festivalimize davet ediyorum” dedi.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °