YARGITAY, KAFTANCIOĞLU'NUN 4 YIL 11 AYLIK CEZASINI ONADI

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun toplam 9 yıl 8 ay 15 günlük hapis cezasını kısmen onadı, kısmen bozdu. Kaftancıoğlu’nun onanan toplam cezası 4 yıl 11 ay oldu. Kaftancıoğlu, “İktidardaki k?

Güncel 12.05.2022 17:23:01 0
YARGITAY, KAFTANCIOĞLU

Yargitay, CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu'nun, 'Silahli terör örgütü propagandasi yapmak', 'Kamu görevlisine karsi görevinden dolayi hakaret', 'Cumhurbaskani'na hakaret', 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni alenen asagilamak' ve 'halki kin ve düsmanliga alenen tahrik etmek' suçlarindan toplamda 9 yil 8 ay 15 gün hapis cezasi aldigi davayi kismen onadi.

2 SUÇTAN VERILEN CEZA BOZULDU 3 SUÇTAN VERILEN CEZA ONANDI

Yargitay, Canan Kaftancioglu'na 'silahli terör örgütü propagandasi yapmak' ve “halki kin ve düsmanliga alenen tahrik etmek' suçlarindan verilen cezanin bozulmasina karar verirken, 'kamu görevlisine karsi görevinden dolayi hakaret', 'cumhurbaskanina hakaret', 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni alenen asagilamak' suçlarindan verilen cezalari ise cezada indirim yaparak onadi.

9 YIL 8 AY 11 GÜN OLAN HAPIS CEZASI 4 YIL 11 AYA DÜSTÜ

Yargitay’in onama ilamindan sonra, yerel mahkemenin Kaftancioglu'na verdigi toplam 9 yil 8 ay 15 gün hapis cezasi 4 yil 11 aya indi.

Kaftancioglu'nun sadece teslim olmasi, imza atmasi gerektigi ve tekrar saliverilecegi belirtildi. Hapis yatmasi gerekmeyecek olan Kaftancioglu'nun, kararin tebliginden itibaren siyasi yasakli olacagi bildirildi.

KAFTANCIOGLU: ASLA DURMAK, YILMAK, YORULMAK YOK

Yargitay kararinin açiklandigini ögrenen Canan Kaftancioglu, sosyal medya hesabindan açiklama yapti. Kaftancioglu, videolu paylasimina su notu düstü:

“Memleketime bahar gelmis :) Asla durmak, yilmak, yorulmak yok! Nerede olursak olalim çalisacak, çalisacak umudu örgütleyerek iktidardaki kötülügü hep birlikte gönderecek, hukukun üstünlügünü tesis ettigimizde hep birlikte nefes alacagiz…”

Kaftancioglu, videolu paylasimindaki açiklamasinda ise sunlari söyledi:

'Degerli dostlar, kiymetli yol arkadaslarim merhaba. Size Ankara- Istanbul yol arasindan sesleniyorum. Bugün defnettigimiz çok kiymetli aydinimiz müzikolog ve yazar Ahmet Say'in cenaze töreninden dönerken Yargitay'dan kararin çiktigi bilgisi sizler gibi bana da ulasti. Burada mesele Canan Kaftancioglu'na ne ceza verildi, nasil verildi meselesinin ötesinde bu ülkede hukukun geldigi nokta ve hukuksuzlugun hepimize yasattigi magduriyet. Bundan dolayi, merak eden, arayan, soran dostlarima sunu söylemek isterim ki; biz, iktidardaki kötülügü gönderinceye kadar bu ülkede sadece Canan Kaftancioglu için degil, 84 milyon için hukuku ve hukukun üstünlügünü yeniden saglayincaya kadar her sekilde çalismaya, çalismaya ve çalismaya devam edecegiz. Simdi Istanbul'a giderek yine çalismaya devam edecegim. Asla ve asla umudunuz kaybetmeyin. Iktidardaki kötülügü bizler umudu örgütleyerek gönderecegiz. Iste o zaman bu ülkede gerçek adalet ve gerçek hukuk tesis edilmis olacak. Hepinizi kocaman kucakliyorum.'


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °