EÜ’de Bahar Şenliği yıldızlar geçidine sahne olacak

“EÜ 42. Kültür, Sanat ve Spor Şenliği” 16 Mayıs’ta dolu dolu bir programla başlıyor

Kültür-Sanat 11.05.2022 10:55:44 0
EÜ’de Bahar Şenliği yıldızlar geçidine sahne olacak

 Ege Üniversitesinde geleneksel olarak yapilan Kültür, Sanat ve Spor Senligi’nin bu yil 42’ncisi gerçeklestirilecek. 16-18 Mayis tarihleri arasinda üç gün sürecek senlik boyunca pek çok etkinlik yapilacak. Bahar Senligi’nde birbirinden ünlü isimler gençlerle bulusacak.

Senligin ilk gününde “Ilham Veren Yildizlar: Altin Kariyer Söleni” ödül töreni, Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde yapilacak. Törende; Manga, Hülya Koçyigit, Mehmet Aslantug, Mustafa Denizli, Özge Özberk, Burak Kut, Bulutsuzluk Özlemi ve Suat Suna gibi ünlü isimler Egeli gençlerle bir araya gelecek. Etkinligin devaminda EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuari’nca “Nefes-i Musiki” konseri düzenlenecek. Konserde sanatçilar Cemile Cabbar ve Askin Usta eserlerini icra edecekler.

 Senligin ikinci günü 17 Mayis’ta ise senlik yürüyüsü ile birlikte senlik atesi yakilacak. Ayni günün aksaminda “The Rocktors” ile “Necati ve Saykolar” gruplari Saglik, Kültür ve Spor Daire baskanligi otoparkinda saat 20.00’de sahne alacak. Senlik, 18 Mayis tarihinde saat 20. 00’de “DJ Performans” ve “Yüzyüzeyken Konusuruz” konserleri ile sona erecek.

Üç gün sürecek senlik kapsaminda sergi, müzik dinletisi, kongre, konferans, seminer, atölye çalismalari, yarismalar,  film ve belgesel gösterimi gibi pek çok etkinlik düzenlenecek. Ayrica senlik boyunca voleybol, basketbol, futbol, masa tenisi ve satranç turnuvasi gerçeklestirilecek.  Senlik ile ilgili detayli bilgiye Ege Üniversitesi web sayfasindan ulasilabilecek.


Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °
Perşembe 23.4 ° / 12.8 °