RTÜK’TEN; KRT, TELE 1, HALK TV ve FLASH TV’YE “GEZİ” CEZASI

RTÜK, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın Gezi Davası sonrası yaptıkları açıklamaları haberleştiren KRT, Tele 1, Halk TV ve Flash TV’ye “iktidarı küçük düşür

Güncel 10.05.2022 18:43:00 0
RTÜK’TEN; KRT, TELE 1, HALK TV ve FLASH TV’YE “GEZİ” CEZASI

RTÜK, CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel ile Türkiye Isçi Partisi (TIP) Istanbul Milletvekili Ahmet Sik’in Gezi Davasi sonrasi yaptiklari açiklamalari haberlestiren KRT, Tele 1, Halk TV ve Flash TV’ye “iktidari küçük düsürme ve asagilama” gerekçesiyle yüzde 3 para cezasi verdi. RTÜK üyeleri Ilhan Tasci ve Onur Konuralp karara tepki gösterdi.

RTÜK, bugünkü toplantida CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel ile TIP Istanbul Milletvekili Ahmet Sik’in Gezi Davasi sonrasi yaptiklari açiklamalari haberlestiren KRT, Tele 1, Halk TV ve Flash TV’ye para cezasi verdi. Toplam 4 kanala yüzde 3 para cezasi verilen toplantida, cezalara “iktidari küçük düsürme ve asagilama” savi gerekçe gösterildi.

RTÜK üyeleri Ilhan Tasci ve Onur Konuralp sosyal medya hesaplarinda yaptiklari paylasimlarla kara teki gösterdi. Üst kurul üyelerinin paylasimlari söyle:

ILHAN TASCI: “RTÜK, TIP Milletvekili Sayin Ahmet Sik ve CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel’inin Gezi davasi sonrasindaki açiklamalarla “iktidari küçük düsürme ve asagilama” saviyla Flash, HalkTV, Tele1 ve KRT’ye oyçokluguyla yüzde 3 para cezasi verdi. RTÜK’ün bugünkü cezalari gösterdi ki; milletvekillerinin söyledikleri birilerince begenilmediginde kanallar cezalandirilarak bu isimlerin yayinlara çikarilmamasi hedefleniyor. Amaç kimse gerçekleri duymasin, bilmesin! Medyaya baski siyasilerin açiklamalarina kadar uzandi.

ONUR KONURALP: “RTÜK, Özgür Özel ve Ahmet Sik’in Gezi Davasi’na iliskin sözlerini canli yayinlayan KRT, TELE1, Halk TV ve Flash Haber’e para cezasi verdi. Oysa Özgür Özel ve Ahmet Sik’in degerlendirmeleri, ifade özgürlügü ile yasama sorumsuzlugunun güvencesi altindadir. Milletvekilleri açisindan bu yönüyle ihlal yaratan karar, TV’ler açisindan da basin özgürlügü ihlali ve sansür hamlesidir. Uzman raporlarinda, mevcut iktidarin ve mahkeme heyetinin itibarinin zedelendigi iddiasinin da bulunmasi ayri bir garabettir.

RTÜK’ün aldigi kararlara atfen animsatmak isterim ki O. Kavala, M. Yapici, Ç. Mater, A.H. Altinay, M. Özerden, T. Kahraman, C. Atalay ve Y.A. Emekçi’nin itibarli özgürlükleri yakindir. Çünkü demokrasi kazanacak; süphemiz olmasin! Son not: Kararlar oy çokluguyla alinmistir.”


Salı 21.9 ° / 12.9 °
Çarşamba 22.6 ° / 13.3 °
Perşembe 23.9 ° / 12.4 °