CHP’Lİ AKIN: 'ATATÜRK HAVALİMANI'NIN YIKILMASI TÜRKİYE'YE İHANET ANLAMINA GELECEKTİR'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Atatürk Havalimanı’nın yıkılması için yapılan ihaleye tepki göstererek, “Atatürk Havalimanı’nı seçime bu kadar kısa bir süre kala yıkmaya hazırlanan AK Parti, olası bir iktidar değişik

Güncel 10.05.2022 12:21:00 0
CHP’Lİ AKIN:

CHP Genel Baskan Yardimcisi Ahmet Akin, Atatürk Havalimani’nin yikilmasi için yapilan ihaleye tepki göstererek, “Atatürk Havalimani’ni seçime bu kadar kisa bir süre kala yikmaya hazirlanan AK Parti, olasi bir iktidar degisikliginde kendi yandas sirketleri tarafindan isletilen Istanbul Havalimani’nin etkilenmemesini amaçliyor... Isler durumda olan ve izin verilmesi durumunda tarifeli uçuslarin da baslayabilecegi Atatürk Havalimani'nin sebepsiz yere yikilmasi Türkiye'ye ihanet anlamina gelecektir' dedi.

CHP Genel Baskan Yardimcisi Ahmet Akin, Atatürk Havalimani’nin yikilmasi için pazarlik usulüyle ihale yapilmasina yazili açiklamayla tepki gösterdi. Akin, söyle dedi:

 “ATATÜRK HAVALIMANI’NI YIKMAK TÜRKIYE’YE IHANETTIR”

“Iktidara yakin sirketlerin islettigi Istanbul Havalimani’nin etkilenmemesi amaciyla isler durumdaki Atatürk Havalimani’ndaki tarifeli seferler 3 yil önce durdurulmustu. AK Parti iktidarinin pandemiyi bahane ederek alternatif pek çok yer bulunmasina karsin Atatürk Havalimani’ndaki pistin üzerine hastane yapmasi büyük bir zarara neden olurken, kamuoyuna yansiyan haberlere göre havalimaninin tamamen yikilmasi için ihale yapildigi ortaya çikti. Isler durumda olan ve izin verilmesi durumunda tarifeli uçuslarin da baslayabilecegi Atatürk Havalimani’nin sebepsiz yere yikilmasi Türkiye’ye ihanet anlamina gelecektir. 

“SEÇIM ÖNCESI YIKIM IÇIN ACELE EDILMESI MANIDAR”

Türkiye’de mevcut ekonomik ve siyasi konjonktür dikkate alindiginda, olasi bir erken seçim ihtimali pek çok kesim tarafindan dile getirilmektedir. Seçimlerin zamaninda yapilmasi durumunda da yaklasik bir yil gibi kisa bir süre içerisinde Haziran 2023’te ülkemizde Cumhurbaskanligi ve Genel Seçimler gerçeklestirilecektir. Seçimlere bu kadar kisa bir süre kala; Atatürk Havalimani’nin tamamen yikilmasi için acele edilmesi manidardir. AK Parti kendi yandas sirketleri tarafindan isletilen yeni havalimaninin etkilenmemesi için olasi bir iktidar degisikliginde isler durumdaki Atatürk Havalimani’ni yikarak tekrar açilmamasini amaçlamaktadir. 

“YIKIM KARARI TAMAMEN SIYASI BIR TERCIHTEN OLUSUYOR”

Isler durumda olan Atatürk Havalimani’nin yikilmasi ülkemizdeki en önemli ulasim tesislerinden birinin tamamen yok olmasi anlamina gelecektir. Atatürk Havalimani’nin hiçbir sebep yokken tamamen siyasi bir tercihle yikilmasi kamuya büyük bir zarar olusturacaktir. Henüz yilbasinda yasanan kar yagisi nedeniyle Istanbul Havalimani yerine Atatürk Havalimani’na inmek zorunda kalan iktidar temsilcileri aldiklari bu karar nedeniyle kamu vicdaninda hesap vereceklerdir.”


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °