CANAN ARITMAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

İzmir'de 72 yaşında hayata gözlerini yuman eski CHP milletvekili tıp doktoru Canan Arıtman, toprağa verildi.

Güncel 8.05.2022 17:57:22 0
CANAN ARITMAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Izmir'de 72 yasinda hayata gözlerini yuman eski CHP milletvekili tip doktoru Canan Aritman, topraga verildi.

Bir süredir akciger kanseri tedavisi gören ve cuma gecesi rahatsizlanarak hayatini kaybeden Canan Aritman için bugün Karsiyaka Haci Mustafa Besikçioglu Camii'nde kilinan öglen namazinin ardindan tören düzenlendi.

Törene Aritman'in ailesi ve sevenlerinin disinda; CHP Izmir Milletvekilleri, Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince, ilçe belediye baskanlari, CHP ilçe baskanlarinin yani sira IYI Parti Izmir Il Baskani Hüsmen Kirkpinar, Memleket Partisi Izmir Il Baskani Cüneyt Oguz, eski AKP Izmir Milletvekili Necip Kalkan da katildi. Muharrem Ince, 'Canan hanimla milletvekilligi yaptik. Ilkeli, durusu olan Atatürkçü, yurtsever bir Türk kadiniydi. Allah rahmet eylesin. Sevenlerinin basisagolsun. Bassagligi dileklerimi iletiyorum herkese' dedi.

Kilinan namazin ardindan Aritman'in cenazesi Izmir Doganay Mezarligi'na defnedildi.

Törene TBMM Baskani Mustafa Sentop, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, Vatan Partisi Genel Baskani Dogu Perinçek de çelenk gönderdi.

ARITMAN'IN ÖZGEÇMISI

Aritman, 1 Ocak 1950 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Ege Üniversitesi Tip Fakültesi'nden mezun oldu. Uzmanligini yine Ege Üniversitesi Tip Fakültesi'nde Kadin Hastaliklari ve Dogum Anabilim Dali'nda tamamladi. Serbest doktorluk yapan Aritman ayrica Izmir Karsiyaka Belediye Meclis Üyeligi, Izmir Büyüksehir Belediye Meclis Üyeligi ve Meclis Baskanvekilligi ile Saglik Komisyonu Baskanligi görevlerinde bulundu. Ege Kadin Dayanisma Vakfi ve KADER Kurucu Üyesi oldu. Karsiyaka Soroptimist Kulüp Is ve Meslek Kadinlari Dernegi Baskani, Kadin Haklari Dernegi Izmir Subesi Kurucu Üyesi olarak çalisti. TBMM 22. ve 23. Dönem Izmir Milletvekilligi yapan Aritman’in iki çocugu bulunuyor. 


Çarşamba 22.6 ° / 13.3 °
Perşembe 23.9 ° / 12.4 °
Cuma 26.5 ° / 14.3 °