83 YAŞINDAKİ MUSA AMCANIN YAŞAM DRAMI: “HER GÜN BİR ÖĞÜN YEMEK YİYORUM, MERCİMEK ÇORBASI”

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yalnız yaşayan 83 yaşındaki Musa Kayıklık, “Banyo yaptıranım yok, evim mikrop dolu. Tansiyondan gözümün birini kaybettik, tek gözle yaşıyorum. Gözlüğüm vardı düşürdük, kırdık. Gözlük de alamad

Güncel 8.05.2022 12:08:00 0
83 YAŞINDAKİ MUSA AMCANIN YAŞAM DRAMI: “HER GÜN BİR ÖĞÜN YEMEK YİYORUM, MERCİMEK ÇORBASI”

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yalniz yasayan 83 yasindaki Musa Kayiklik, “Banyo yaptiranim yok, evim mikrop dolu. Tansiyondan gözümün birini kaybettik, tek gözle yasiyorum. Gözlügüm vardi düsürdük, kirdik. Gözlük de alamadim. Her gün bir ögün yemek yiyorum, mercimek çorbasi” dedi. Kayiklik’a zaman zaman yemek ve çay getiren komsusunun kizi Fatma Nur Akarca ise Musa Kayiklik’a yardim edilmesini istiyor.

Kadirli ilçesi Sehit Mehmet Delikus Mahallesi’nde harabe bir evde tek basina yasayan Musa Kayiklik; “83 yasindayim, 6 çocugum var, 65’lik bir aylik aliyorlar 300-500 TL getiriyorlar. Banyo yaptiranim yok, evim mikrop dolu, baska ne diyeyim ki... Bayram geliyor, ne kizimdan ne oglumdan gelenim yok. Allah gelenden de razi olsun gelmeyenden de” dedi. Kayiklik, sözlerini söyle sürdürdü:

“HER GÜN MERCIMEK ÇORBASI YIYORUM”

“Ben esimi 6 yil önce kaybettim. Cenabi Allah onun nefesini aldiginda, kalbi yürekten söylüyorum, benim de alsa bu istirabi çekmesem. Ne diyeyim ki? Allah’im yardim etsin bana. Tansiyondan gözümün birini kaybettik, tek gözle yasiyorum. Gözlügüm vardi onu da düsürdük kirdik gözlük de alamadim. Her gün bir ögün yemek yiyorum, mercimek çorbasi. Çay içiyordum çayi da içemez oldum. Canim istiyor, pisiriyorum yarim bardak zor içiyorum. Komsumun kizi getiriyor, çayi sekeri, bir sefer de ben aldim.

“BAL ÇOK SEVERIM AMA ALACAK GÜCÜM YOK”

Vallahi 6 yilda rahmetlinin aldigi, koydugu seker daha geçen sene bitti, onunla bugüne kadar çiktim. 6 yildir esimin alip suraya koydugu erzakla yasadim bugüne kadar. Sekeri koymus, yagi koymus, bal koymus, onlar bitti. Belediye geliyordu, belediye ‘bundan sonra son Musa amca dediler.’ Ne yapayim? Bir senede 2 sefer banyo yaptim, ne yapacagim? Bal çok severim fakat alacak gücüm yok alamiyorum.”

Kayiklik’a yardim eden, komsusunun kizi Fatma Nur Akarca ise “Musa amcanin komsusunun kiziyim, çalisiyorum, vakit buldukça ya da firsat buldukça Musa amcanin yemegini çayini getirmeye çalisiyorum. Ama o da bir yere kadar. Musa amca çok zor durumda gerçekten. Saglik sorunlari var. Yasadigi yasam tarzi, ev ortami yüzünden hastaliklari var. Musa amcaya sahip çikilmasini istiyorum. En azindan temiz düzgün bir evde yasamasini istiyorum” dedi.


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °