ELMADAĞ’IN İÇME SUYU SORUNUNU ÇÖZECEK PROJESİ İÇİN İLK KAZMA VURULDU

Ankara Büyükşehir Belediyesi, içme suyu ihtiyacını kuyulardan karşılayan ilçelere öncelik vererek altyapı sorunlarını çözüme kavuşturuyor. “Elmadağ-Mamak İçme Suyu Ana İletim Hattı Projesi” kapsamında ilk kazmayı vuran ASKİ Ge

Güncel 7.05.2022 15:08:58 0
ELMADAĞ’IN İÇME SUYU SORUNUNU ÇÖZECEK PROJESİ İÇİN İLK KAZMA VURULDU

Ankara Büyüksehir Belediyesi, içme suyu ihtiyacini kuyulardan karsilayan ilçelere öncelik vererek altyapi sorunlarini çözüme kavusturuyor. “Elmadag-Mamak Içme Suyu Ana Iletim Hatti Projesi” kapsaminda ilk kazmayi vuran ASKI Genel Müdürlügü, 23 kilometrelik hattin tamamlanmasi için 7/24 mesai harciyor. Projenin tamamlanmasiyla Elmadag, Hasanoglan ve Lalahan’da yasayan 50 bin vatandas, saglikli ve kesintisiz suya kavusacak.

ASKI Genel Müdürlügü kent genelinde içme suyu ihtiyacini kuyulardan karsilayan ilçelere öncelik vererek altyapi sorunlarini çözüme kavusturuyor. ASKI, Elmadag, Hasanoglan ve Lalahan’da yasayan 50 bin vatandasin içme suyu sorununu çözecek “Elmadag-Mamak Içme Suyu Ana Iletim Hatti Projesi” için dügmeye basti.

23 KILOMETRELIK SU HATTI IÇIN ILK KAZMA VURULDU

Baskent Ankara’nin içme suyunun aritildigi Ivedik Içme Suyu Aritma Tesisi’nden Elmadag, Hasanoglan ve Lalahan’a saglikli, kaliteli ve kesintisiz sebeke suyu tasiyacak 23 kilometrelik hat için ilk kazma vuruldu.

Su ana kadar su ihtiyacini kuyu suyuyla karsilayan Hasanoglan basta olmak üzere Elmadag ve Lalahan’in birçok noktasinda vatandaslarin su hasretini sonlandiracak, ilçenin en büyük yatirimlarindan biri olan proje çalismalarini yerinde inceleyen Elmadag Belediye Baskani Adem Baris Askin da “Yillardir çektigimiz susuzluk sorununa artik çare bulacagiz. Tüm Elmadaglilar adina Ankara Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Mansur Yavas’a tesekkür ederim” sözleriyle sosyal medya hesaplari üzerinden videolu paylasimda bulundu.

HATTIN TEMMUZ AYININ SONUNDA TAMAMLANMASI HEDEFLENIYOR

Ilçede yasayan vatandaslari temiz ve kesintisiz suya kavusturacak projenin tamamlanmasi için yogun mesai harcadiklarini belirten ASKI Su ve Insaat Daire Baskanligi Mühendislerinden Ahmet Kizildil, su bilgileri verdi:

“Proje kapsaminda Mamak P26- Pompa Istasyonu’ndan Ivedik Ankara sehir suyunu alarak Hasanoglan DM-1 Istasyonuna saglikli bir sekilde iletecegiz. Bu proje ile Elmadag, Hasanoglan ve Lalahan saglikli içme suyuna kavusmus olacak. Çalismalarimiza basladik, temmuz ayinin sonuna dogru da projeyi tamamlamayi planliyoruz.”


Perşembe 23.9 ° / 12.4 °
Cuma 26.5 ° / 14.3 °
Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °