BİSİKLETLE AĞRI DAĞI'NIN ÇEVRESİNDE TAM TUR ATACAKLAR

Iğdır Akud Doğa Sporları Kulübü ve Tebriz Safran Bisiklet Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği Ağrı Dağı çevresinde tam tur etkinliğine, İran’ın Tebriz şehrinden 43 bisikletçi katıldı. Tebriz’den yola çıkan bisikletçiler, Iğd

Spor 6.05.2022 14:57:54 0
BİSİKLETLE AĞRI DAĞI

Igdir Akud Doga Sporlari Kulübü ve Tebriz Safran Bisiklet Kulübü’nün ortaklasa düzenledigi Agri Dagi çevresinde tam tur etkinligine, Iran’in Tebriz sehrinden 43 bisikletçi katildi. Tebriz’den yola çikan bisikletçiler, Igdir’dan sonra Nahçivan Özerk Cumhuriyeti’ne geçecek. Grup, Nahçivan’dan sonra Iran Culfa Sinir Kapisi’ndan geçis yaparak Agri Dagi turunu tamamlayacak.

Igdir Akud Doga Sporlari Kulübu ve Tebriz Safran Bisiklet Kulübü’nün ortaklasa düzenledigi Agri Dagi çevresi tam tur etkinligi basladi. Tebriz Safran Bisiklet Kulübü Baskani Ali Mirze, 'Tebriz’den yola çiktik, çesitli görevlerde olan 43 kisi ile pedal çevirdik. Gürbulak Sinir Kapisi’ndan giris yaparak Igdir’a geldik. Buradan da Nahçivan’a geçecegiz. Oradan da tekrar Iran’a 5 gün sürecek olan gezimiz de Agri Dagi’nin etrafinda tam bir tur atmis olacagiz. Güzel ve zevkli geçiyor' dedi.

'INSANLARA BISIKLETI SEVDIRMEYI AMAÇLIYORUZ'

Bisikletle Tebriz’den yaklasik 400 kilometre yol yapan sporcular, 'Bisiklet kullanmak çok güzel, Iran'da çesitli yerlere turlar düzenliyoruz. Ilk defa Türkiye ve Nahçivan’a tur yapiyoruz. Çok güzel bir program, bisiklet kulübü olarak insanlara bisikleti sevdirmeyi amaçliyoruz. Üç ülkede bisiklet sürmek çok zevkli' dedi.

Igdir Akud Doga Sporlari Kulübü Baskani Ümit Sönmez ise, 'Iskender Igdir dagcilik olarak 4 yildir bisiklet kulübü olarak bütün köylere gidip etkin olmaya çalisiyoruz. Bugün de Iran'dan Tebriz’den bisikletçiler geldi, onlarla ilgileniyoruz. Iran, Igdir, Nahçivan etrafinda tur atarak tekrar Iran’a dönecekler böylece Agri Dagi etrafinda turu tamamlayacaklar' seklinde konustu.


Perşembe 23.9 ° / 12.4 °
Cuma 26.5 ° / 14.3 °
Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °