KIRŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN YERLİ ÜRETİCİYE FİDAN DESTEĞİ

Kırşehir Belediyesi, “Ata Tohumu Geçmişimizin Zenginliğidir” sloganıyla başlatmış olduğu “40 Köy 40 Tohum” projesi kapsamında yerli üreticiye ücretsiz fidan dağıtımı yapacak.

Güncel 5.05.2022 09:47:18 0
KIRŞEHİR BELEDİYESİ

Kirsehir Belediyesi, “Ata Tohumu Geçmisimizin Zenginligidir” sloganiyla baslatmis oldugu “40 Köy 40 Tohum” projesi kapsaminda yerli üreticiye ücretsiz fidan dagitimi yapacak.

Kirsehir Belediyesi tarafindan hayata geçirilen “40 Köy 40 Tohum” projesi çerçevesinde 6 Mayis 2022 Cuma günü Cacabey Meydani'nda saat 10.00’da yerli üreticilere ücretsiz fide dagitimi yapilacak.

Belediye Baskani Selahattin Ekicioglu, “Kirsehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügümüz ilimizin iklim ve toprak kosullarina uygun olan domates, biber ve patlican vb. sebzelerinin yerli tohumlarindan ürettigimiz fidelerin Kirsehirli hemsehrilerimize dagitimini gerçeklestirmenin mutlulugunu yasiyoruz. ‘Geçtigimiz yil Ata Tohumu Geçmisimizin Zenginligidir’ diyerek baslatmis oldugumuz '40 Köy 40 Tohum' projemize destegini ve ilgisini esirgemeyen bütün hemsehrilerime çok tesekkür ediyorum. Üreten bir Kirsehir’i hep birlikte insa ediyoruz” dedi. 

Baskan Ekicioglu, konuyla ilgili yaptigi açiklamada sunlari söyledi:

“Ilk etapta domates biber patlican Fide dagitimi yapacak ve üreticilerimize bu konuda destek sunacagiz.

Kirsehir Belediyesi olarak ayrica, mülkiyetimizdeki tarlalari degerlendirerek ilimizin iklim kosullarina uygun olan çesitli Tarimsal Ürünler üretmek amaciyla Organik Tarim Uygulamalari gerçeklestiriyoruz.

Biz, göreve geldigimizden beri yerli üreticilerin desteklenmesi noktasinda çesitli projeleri hayata geçirdik ve geçirmeye de devam ediyoruz.

Kirsehir Belediyesi olarak, 6 Mayis 2022 Cuma günü saat 10:00’da Cacabey Meydani’nda ücretsiz fide dagitimi yapacagiz.

Sosyal ve Üreten Belediyecilik anlayisimiz geregi vatandaslarimizi yerli fidelerimizle bulusturmak istiyoruz. Tüm vatandaslarimizi yerli fide kullanarak tarimsal üretim yapmaya ve tarimsal üretimimizin gelisimine katki sunmaya davet ediyorum.”


Perşembe 23.9 ° / 12.4 °
Cuma 26.5 ° / 14.3 °
Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °