ANKARA KENT KONSEYİ’NDEN YÖRESEL İŞARETLİ ÜRÜNLERLE BAYRAM KUTLAMASI

Ankara Kent Konseyi (AKK), Ramazan Bayramı'nı Ankara dolu bir video ile kutladı. Videoda fon müziği olarak Ankara’nın meşhur oyun havası Fidayda’ya yer verilirken, Başkent’in coğrafi işaretli ürünleri de tanıtıldı.

Güncel 4.05.2022 10:59:15 0
ANKARA KENT KONSEYİ’NDEN YÖRESEL İŞARETLİ ÜRÜNLERLE BAYRAM KUTLAMASI

Ankara Kent Konseyi (AKK), Ramazan Bayrami'ni Ankara dolu bir video ile kutladi. Videoda fon müzigi olarak Ankara’nin meshur oyun havasi Fidayda’ya yer verilirken, Baskent’in cografi isaretli ürünleri de tanitildi.

Ankara Kent Konseyi (AKK), Ramazan Bayrami’na özel bir kutlama videosu hazirladi.

AKK’nin Ankara’yi kültürü ve müzigi basta olmak üzere her yönüyle tanittigi videosu sosyal medya hesaplarinda paylasildi.

ANKARA ÇARPICI SLOGANLAR VE COGRAFI ISARETLI ÜRÜNLERLE ANLATILDI

Baskent Ankara’da ‘var’ olan degerler; “Dayanisma ruhumuzda var”, “Üretecek güzel insanlarimiz var”, “Saglikli ve tescilli ürünler cografyamizda var”, “Ankara’da tüm degerlerimizle bayram var” sloganlarinin yer verildigi ve fon müzigi olarak Baskent’in meshur oyun havasi Fidayda’nin konuldugu tanitim videosu özel bir bayram kutlamasina dönüstü.

Gölbasi Sevgi Çiçegi’nden Beypazari Kurusu’na, Erkeç Pastirmasi’ndan Ankara Tava’ya, Ankara Simidi’nden Ankara Döneri’ne, Çamlidere Hösmerim Tatlisi’ndan Çubuk Tursusu’na, Kalecik Çöregi’nden Kalecik Ekmegi’ne, Kalecik Karasi Üzümü’nden Kizilcahamam Bazlamasi ve Çubuk Agat Tasi’na kadar tüm cografi isaretli ürünlerin de tanitildigi video, “Biz bu kentin dayanismasini sevdik, üreten güzel insanlarini sevdik, saglikli ve tescilli cografi isaretli ürünlerini sevdik. Bu bayram sehrimizin degerlerini sevdiklerinize ulastirin. #RamazanBayrami kutlu olsun” sözleriyle sona eriyor.

Ankara Ticaret Odasi (ATO) Baskan Yardimcisi ve Ankara Kent Konseyi (AKK) Yürütme Kurulu Baskani Halil Ibrahim Yilmaz da yaptigi degerlendirmede, “Cografi isaretli ürünler son dönemin gelisen ve öne çikan bir olgusu. Türkiye mevcut potansiyeli itibariyla en az 2 bin 500 civarinda tescillenebilecek ürüne sahip durumda. Bunu dünyaya tanitip kabul ettirmek ve cografi isaretli ürünlerin dünyaya sunulan merkezini Ankara yapmayi hedefliyoruz. Markalar kenti Ankara degerlerin de baskenti olabilir” dedi.


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °