İZMİR'DE KRUVAZİYER TURİZMİ CANLANIYOR

İzmir'de 6 yıl aradan sonra Nisan ayında kente gelen ilk kruvaziyerin ardından 5 bin 200 yolcu kapasiteli bir gemi daha İzmir Limanı’na yanaştı.

Güncel 3.05.2022 21:01:37 0
İZMİR

Izmir'de 6 yil aradan sonra nisan ayinda kente gelen ilk kruvaziyerin ardindan 5 bin 200 yolcu kapasiteli bir gemi daha Izmir Limani’na yanasti. 

Kent ekonomisini canlandiracak kruvaziyerlerin ilkinin nisan ayinda Izmir Limani’na yanasmasinin ardindan Ramazan Bayrami’nin ikinci gününde bir gemi daha Izmir’e geldi. 5 bin 200 yolcu kapasiteli ve bin 200 mürettebatin görev aldigi gemi Izmir’de is dünyasinin ve esnafin yüzünü güldürdü. Istanbul’dan hareket eden geminin Izmir’den sonraki rotasi Bodrum, Mykonos, Pire, yeniden Istanbul, Iraklion, Rodos ve Kusadasi olacak.

“TUNÇ BASKANIMIZIN ÇABALARININ SONUÇLARINI ALMAYA BASLADIK'

Ikinci gemiyi karsilayan Izmir Büyüksehir Belediyesi Dis Iliskiler ve Turizm Dairesi Baskani Hatice Gökçe Baskaya, kruvaziyer turizminin 6 yil aradan sonra kentte yeniden aktif hale geldigini belirterek söyle konustu:

“Tunç Baskanimizin bu anlamdaki çabalari çok kiymetli ve o çabalarin sonuçlarini almaya basladik. Ilk gemi 14 Nisan’da geldi. Daha küçük kapasiteliydi. Bugün 3 Mayis’ta Costa Venezia gemisi bizimle birlikte. Bunun için hem liman içinde hem liman disi ve çikisinda hazirliklarimizi yaptik. Bugün bandomuzla, Zeybek ekibimizle coskuyla yeni gemimizi karsiliyoruz. Disarida ücretsiz otobüslerimiz var. Yine ücretli üstü açik otobüslerimiz misafirlerimizi bekliyor.”
 
Izmir’de turizmin gelismesi için önemli adimlar atildigini vurgulayan Gökçe Baskaya, “Baskanimizin turizm vizyonu çerçevesinde turizm ofislerimizi kurduk, Izmir haritamizi yaptik. Limanda ücretsiz internetimiz var. Visit Izmir aplikasyonumuzu hazirladik. Konuklarimiz Visit Izmir üzerinden kentte 2 bin 400’ten fazla noktayi görebiliyor” dedi.

“IZMIR'I TEBRIK EDIYORUM'

Deniz Ticaret Odasi Izmir Subesi Yönetim Kurulu Baskani Yusuf Öztürk de çok mutlu olduklarini belirterek sunlari söyledi:

“Çok mutluyuz. Kruvaziyer turizminin artmasi için elimizden gelen her seyi yapiyoruz. Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin katkisi ve Izmir’deki birliktelik önemli. Aslinda Türkiye’nin diger limanlarinda da ayni seylerin olmasi gerektigini düsünüyoruz. Izmir Büyüksehir Belediyesi, Izmir Valiligi, Izmir Ticaret Odasi, Rehberler Odasi, Türkiye Seyahat Acentalari Birligi (TÜRSAB) akliniza gelen herkesin çorbada katkisi olmasi gerekiyor. Biz bunu basardik. Tüm Izmir’i tebrik ediyorum.”
 
'ESNAFA CAN SUYU OLACAK'

Izmir Tarihi Kemeralti Esnaf Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Semih Girgin ise kruvaziyer turizminin zor günler geçiren esnaf için can suyu niteliginde oldugunu belirterek “Beklentimiz çok yüksek. Üzerimize düseni yapmak için esnafimizla birlikte Kemeralti’nda konuklarimizi bekliyoruz. Turistlerimizi en iyi sekilde agirlayacagiz. Yeni gemilerin gelecek olmasi da bizi çok mutlu ediyor” dedi.  

Izmir Ticaret Odasi Baskan Danismani Mine Günes Kaya ise kentte kurumlar arasindaki koordinasyonu önemli buldugunu söyleyerek “Bu birliktelik olmasaydi bu gemiler gelemeyebilirdi” dedi.

BÜYÜKSEHIR KADROLARI SAHADA

Izmir Büyüksehir Belediyesi kruvaziyer için hazirliklarini da yapti. Karsilama için limandaki Turizm Bilgilendirme Ofisi’nde Turizm Sube Müdürlügü çalisanlari yer aldi. Pakistan Pavyonu, Konak, Alsancak (Sinema Ofisi), Kemeralti ve Hisarönü’ndeki Turizm Bilgilendirme Ofisleri gemi gelis saatiyle paralel olarak 13.00 ile 20.00 saatleri arasi hizmet verecek. Turizm Sube Müdürlügü tarafindan IZULAS’tan iki araç tahsis edildi. Bu araçlar Liman-Konak arasinda ücretsiz hizmet veriyor. Ayrica Kordon’daki nostaljik tramvay da turistlere ücretsiz. 7 adet üstü açik otobüs de kisi basi 30 euro karsiliginda sehir turu imkanini turistlere sunuyor. Limanda Zabita Dairesi Baskanligi bünyesinde olusturulan Turizm Zabitasi ekipleri de yer aliyor.

KRUVAZIYER TURIZMININ GELISMESI IÇIN MIAMI'DE TEMASLAR

Izmir Büyüksehir Belediyesi kentte kruvaziyer turizmin gelismesi için de temaslarini sürdürüyor. Büyüksehir Belediyesi’nden temsilcilerin de oldugu ekip, 25-28 Nisan tarihleri arasinda Miami’de Seatrade Cruise Global adiyla düzenlenen fuar ve konferansa katilarak Izmir’in dünyada taninan bir destinasyon olmasi için temaslarda bulundu. Izmir Büyüksehir Belediyesi Baskan Danismani Onur Eryüce, Deniz Ticaret Odasi Izmir Subesi Yönetim Kurulu Baskani Yusuf Öztürk, TURSAB Ege BTK Baskani ve Izmir Ticaret Odasi 41. Turizm, Seyahat Acentalari ve Oto Kiralama Grubu Komite Baskani Kivanç Meriç, Izmir Ticaret Odasi Baskan Danismani Mine Günes Kaya ve IZFAS Fuarlar Koordinatörü Batuhan Alpaydin’dan olusan Izmir heyeti, liman kenti Izmir'in kruvaziyer turizmindeki avantajlarini anlatti ve yeni rotalara Izmir'in de dahil edilmesi için uluslararasi tur sirketleriyle birebir görüsmeler yapti.


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °