İYİ Parti kadına şiddete tepki gösterdi

İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanlığı, “Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde bayramın ilk saatlerinde bir kadına şiddet uygulayan fail maalesef adli kontrol ile serbest bırakıldı. Ülkemizde, fikirleri nedeniyle, hukuksuz bir şekilde ma

Güncel 3.05.2022 20:58:55 0
İYİ Parti kadına şiddete tepki gösterdi

 

IYI Parti Kadin Politikalari Baskanligi, “Antalya’nin Konyaalti ilçesinde bayramin ilk saatlerinde bir kadina siddet uygulayan fail maalesef adli kontrol ile serbest birakildi. Ülkemizde, fikirleri nedeniyle, hukuksuz bir sekilde masum insanlar tutuklu kalirken söz konusu kadina siddet olunca hemen saliveriliyorlar. Kadinlar birakin geceyi, kendilerini gündüz bile güvencede hissedemiyorlar” açiklamasini yapti.

Antalya’nin Konyaalti ilçesinde bayramin ilk saatlerinde, Erkan Sahin is arkadasi Figen K.’ya mesaiye geç geldigi için bayram namazina yetisemedigini iddia ederek siddet uygulamisti. Olaya sahit olan yurttaslar, Erkan Sahin’e müdahale etmis ve ihbar üzerine polis, ifadesini almak üzere karakola götürmüstü.   

IYI Parti’nin yaptigi açiklamaya göre fail adli kontrol ile serbest birakildi. IYI Parti Kadin Politikalari Baskanligi’nin olaya iliskin yaptigi yazili açiklama söyle:

“KADINLAR BIRAKIN GECEYI, KENDILERINI GÜNDÜZ BILE GÜVENCEDE HISSEDEMIYORLAR”

“Antalya’nin Konyaalti ilçesinde bayramin ilk saatlerinde bir kadina siddet uygulayan fail maalesef adli kontrol ile serbest birakildi.

Ülkemizde, fikirleri nedeniyle, hukuksuz bir sekilde masum insanlar tutuklu kalirken söz konusu kadina siddet olunca hemen saliveriliyorlar. Kadinlar birakin geceyi, kendilerini gündüz bile güvencede hissedemiyorlar.

Can güvenliginin olmadigi bir ülkede yasamak zorunda birakilan kadinlarin sesi olmaya söz verdik. Biz kadinlara iktidarimizda hukukun üstünlügünün var oldugu, kadin haklarinin eksiksiz olarak uygulandigi bir Türkiye taahhüt ediyoruz.”


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °