Selçuk Özdağ, “Dini bayramlar kardeşliğimizi pekiştiren ilahi armağanlardır”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ yaptığı yazılı basın açıklamasıyla İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı. Özdağ, bayramların dinî, sosyal ve kültürel olarak insan hayatında çok önemli bir y

Güncel 1.05.2022 17:22:00 0
Selçuk Özdağ, “Dini bayramlar kardeşliğimizi pekiştiren ilahi armağanlardır”

 Ramazan Bayrami nedeniyle açiklamada bulunan Gelecek Partisi Genel Baskan Yardimcisi Doç. Dr. Selçuk Özdag Bayramlarin millî ve manevî degerlerin güçlenmesine, yardimlasma ve dayanismanin tesisine, toplumsal yaralarin sarilmasina, akraba, komsu ve büyüklerin ziyaret edilmesine, darda olanlarin gözetilmesine, çocuklarin sevindirilip manevî havayi teneffüs etmelerine, kisaca her türlü insanî ve ahlâkî degerin yasanmasina ve kazanilmasina vesile olan müstesna zaman dilimlerinden oldugunu belirtti.

Özdag, “Bu bakimdan bayram günlerini çok iyi degerlendirmeli, en basta anne ve babalarimiz olmak üzere büyüklerimizi, hastalarimizi, komsularimizi, akraba ve dostlarimizi ziyaret etmeliyiz. Dargin olanlari baristirmali, darda olanlari ve çocuklari sevindirmeliyiz. Bu mübarek günlerde, bayram coskusunun disinda kalmamaya ve hiç kimseyi bu coskunun disinda birakmamaya özen göstermeliyiz” ifadesinde bulundu.

RAMAZAN’DA NEFIS MUHASEBESI YAPIP IÇ HUZURUMUZU YENILEDIK

   “Müslüman bireyler olarak bizler mübarek Ramazani, oruçla, teravihle, okudugumuz, dinledigimiz ve hayatimiza rehber edindigimiz Kur’an’la hemhal olma gayreti içerisinde geçirmeye çalistik” diyen Özdag, “11 ayin sultani Ramazan ayinda orucun derin manevi huzurunu, sahur ve iftarin bereketini, teravihin coskusunu ve dinledigimiz Kur’an tilavetlerinin husûsunu derinden hissederek maneviyatimizi diri tutmaya gayret ettik. Bu kutlu ayda nefis muhasebesi yapip iç huzurumuzu yeniledik, muhtaç olan insanlara elimizi ve gönlümüzü açarak Islam ve insan kardesligini yasadik. Simdi de ayni his ve heyecanla Ramazan Bayramini idrak etmenin mutlulugunu yasiyoruz” dedi.

BAYRAMLARI BAYRAM TADINDA YASAMALIYIZ

“Bizler Ramazan Bayrami coskusunu ve mutlulugunu yasarken; dünyanin dört bir tarafinda Bayramin güzelliklerini yasayamayacak olan Müslüman kardeslerimizi de unutmamaliyiz” diyen Gelecek Partisi Genel Baskan Yardimcisi Doç. Dr. Selçuk Özdag sözlerini söyle sürdürdü; “Bayramin mutlulugunu ve coskusunu yasarken Dogu Türkistan’da, Filistin’de, ve diger Islam beldelerinde sikintilar yasayan kardeslerimizi de dualarimizdan eksik etmemeliyiz. Onlarin da önümüzdeki günlerde ve yillarda yasadiklari dertlerden kurtulup özgürce ve sonuna kadar Bayram nesesini yasamalari için dua etmeli, Yüce Allaha yakarmaliyiz. Bu duygu ve düsüncelerle, tüm Islâm âleminin mübarek Ramazan bayramlarini tebrik ediyor; Yüce Rabbimden bayramlarin bayram gibi yasandigi, Islam beldelerinde baris ve mutlulugun egemen oldugu, savas, terör ve yoksullugun olmadigi bir dünya niyaz ediyorum.”


Pazar 23.7 ° / 13.2 °
Pazartesi 21.5 ° / 12.8 °
Salı 21.9 ° / 12.9 °