İZMİR'DE FERİBOT BİNİŞLERİNDE KREDİ KARTI KOLAYLIĞI

İzmir Büyükşehir Belediyesi araba vapurlarına araç binişlerinde nakit ve İzmirim Kart ile ödemenin yanı sıra Visa temassız kart kullanılması uygulamasını da başlattı. Nakit ödeme ise 29 Mayıs 2022 Pazar günü itibariyle sona erecek.

Güncel 30.04.2022 14:39:02 0
İZMİR

 

Izmir Büyüksehir Belediyesi araba vapurlarina araç binislerinde nakit ve Izmirim Kart ile ödemenin yani sira Visa temassiz kart kullanilmasi uygulamasini da baslatti. Nakit ödeme ise 29 Mayis 2022 Pazar günü itibariyle sona erecek.

Izmir Büyüksehir Belediyesi IZDENIZ Genel Müdürlügü’nce, Üçkuyular-Bostanli iskeleleri arasinda isletilen araba vapurlarina araç binis ücretlerinin Visa temassiz kredi karti, banka karti ve ön ödemeli kartlarla ödenebilmesi kolayligi basladi. Sisteme Mastercard’in da dahil olmasina yönelik çalismalar sürüyor.

IZMIRIM KART DA KULLANILABILIYOR

Araç binis ücretlerinin Izmirim Kart ile de ödenebildigini belirten Büyüksehir Ulasim Dairesi Baskani Sibel Özgür, yillardir devam eden nakit ödeme uygulamasinin ise bir ay daha sürecegini ve 29 Mayis 2022 Pazar günü sona erecegini söyledi. Özgür, “Yalnizca Izmirim Kart ve temassiz banka kartlarinin geçerli olacagi ücret ödeme sistemi, giselerde nakit alisverisi nedeniyle yasanan bekleme sürelerini azaltacak. Feribotlara araç binisleri çok daha hizli olacak” dedi.

Öte yandan IZDENIZ personeli, Bostanli ve Üçkuyular iskeleleri araç bekleme sahalarinda isteyen sürücülere Izmirim Kart satisi yapiyor. Son iki günde 300’den fazla sürücünün kart aldigi; kolaylik saglayan uygulamanin Mayis ayi süresince devam edecegi belirtildi


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °