BABACAN: CUMHURBAŞKANI SEÇİMLERİNDE ALTILI MASANIN ADAYI BÜYÜK BİR ZAFER KAZANACAK

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftara DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu birlikte geldi. İmamoğlu, Ali Babacan’a ve DEV

Güncel 30.04.2022 10:32:00 0
BABACAN: CUMHURBAŞKANI SEÇİMLERİNDE ALTILI MASANIN ADAYI BÜYÜK BİR ZAFER KAZANACAK

Demokrasi ve Atilim (DEVA) Partisi Istanbul Il Baskanligi’nin düzenledigi iftara DEVA Partisi Genel Baskani Ali Babacan ve Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu birlikte geldi. Imamoglu, Ali Babacan’a ve DEVA Partililere CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun selamini iletti. Babacan, “Cumhurbaskani seçimlerinde altili masanin adayi büyük bir zafer kazanacak” dedi.

DEVA Partililer, Istanbul Il Baskanligi’nin Dr. Mimar Kadir Topbas Gösteri ve Sanat Merkezi’nde bugün düzenledigi iftarda bir araya geldi. Programa IBB Baskani Ekrem Imamoglu da katildi. Partiye yeni üye olanlara rozet takilan programda Ali Babacan, gündeme dair degerlendirmeler yapti. Babacan’in konusmasi söyle:

“BU BÜYÜK ÜLKE, BU GÜZEL ÜLKE HER TÜRLÜ ZORLUGU ASABILECEK GÜÇTE: Kiymetli misafirler, ramazan ayinin son günlerindeyiz. Gönül isterdi ki bu ramazani gülen yüzlerle geçirebilseydik. Gönül isterdi ki bu ramazani bolluk içinde yasayabilseydik. Gönül isterdi ki isçimiz, çiftçimiz, esnafimiz, emeklimiz mutlu olsun. Gönül isterdi ki kadinlar huzurlu olsun. Gönül isterdi ki gençler umutlu olsun. Sikintilar büyük. Hepsinin farkindayiz. Bir yandan ülkemizin haline üzülüyoruz, öte yandan da hemen yani basimizdaki cografyaya bakiyor ve sükrediyoruz. Ne olursa olsun, çok çalismak zorundayiz. Ama emrolundugu gibi dosdogru çalismak zorundayiz. Bu büyük ülke, bu güzel ülke her türlü zorlugu asabilecek güçte. Yeter ki adaletle yönetilsin. Yeter ki istisareyle yönetilsin. Yeter ki isabetli kararlar alinsin. Yeter ki ülkemizde özgürlükler yasansin. Yeter ki demokrasimiz güçlensin.

SOKAKLAR SANDIK GÜNÜNÜ IPLE ÇEKIYOR: Degerli arkadaslar; ülkemiz, adim adim seçim gününe yaklasiyor. Türkiye, büyük bir karar anina dogru ilerliyor. Türkiye’yi karis karis geziyorum, sokaklara bakiyorum. Sokaklar sandik gününü iple çekiyor. Sokagin sesi ‘DEVA Partisi’ diyor. Iste o yüzden, bu güveni bosa çikarmamak için canla basla çalisiyoruz. Sandik gününe az kaldi.

BESTEPE’DE BIRILERI YERINDEN ZIPLAYACAK: O gün geldiginde, oy kullanmak üzere kabinin içine giren dertli vatandaslarimizi dermansiz birakmamak için çalisiyoruz. Bu vesileyle bir kez daha hatirlatiyorum: DEVA Partisi, bu seçimlere kendi adiyla, saniyla, kendi saniyla, namiyla, kendi logosuyla, amblemiyle girecektir. DEVA Partisi, her alanda hazirladigi çözümlerle oy pusulasinda kendi ismiyle, damlasiyla yer alacaktir. O kurtulus gününde mührü damlaya öyle bir basacagiz ki Ankara’da, Bestepe’de birileri yerinden ziplayacak. Damla damla biriken bu su hiç durmayacak, tasacak. DEVA Partisi’nin damlalari birikecek, sel olacak, tüm barajlari yikacak. Evet arkadaslar, hep beraber yikacagiz o barajlari. Degerli arkadaslar; biz, bos kavgalarla, laf oyunlariyla oyalanmiyoruz. Daima ileriye bakiyoruz. Somut çözümler için çalisiyoruz. Tam demokrasi hedefine dogru emin adimlarla ilerliyoruz. Özgürlük için, adalet için, zenginlik için çalisiyoruz. Adaletin, merhametin yere düsürülmesine asla izin vermeyecegiz. Türkiye’yi öfkeye teslim etmeyecegiz. Türkiye’yi rövanslarin ülkesi yapmayacagiz. Ülkemize hep beraber sahip çikti, sahipsiz birakmayacagiz. Adaletin olmadigi tek bir yola dahi girmeyecegiz. Demokrasimizi güçlendirecegiz.

TÜM DEMOKRAT ARKADASLARIMA SESLENIYORUM. GELIN, DEVA PARTISI’NDE BIRLESELIM: Tam da bu noktada, ben buradan, Istanbul’dan, Türkiye’nin tüm demokratlarina sesleniyorum. Muhafazakâr demokrat arkadasima, sosyal demokrat arkadasima, liberal demokrat arkadasima, milliyetçi demokrat arkadasima, tüm demokrat arkadaslarima sesleniyorum. Gelin, DEVA Partisi’nde birleselim. Gelin, tam demokrasinin bayragini hep beraber göndere çekelim. Gelin, hep beraber kazanalim. Türkiye olarak kazanalim. Ben, milletimizin vicdanina güveniyorum. Ben, milletimizin iradesine güveniyorum. Bakin görün, Meclis seçimlerinde DEVA Partisi büyük bir zafer kazanacak.

ALTILI MASANIN ADAYI BÜYÜK BIR ZAFER KAZANACAK: Cumhurbaskani seçimlerinde, altili masanin adayi büyük bir zafer kazanacak. Bu is çözülecek. Biz, altili masada, demokrasimizi kurtarmak için el ele verdik. Türkiye’yi Güçlendirilmis Parlamenter Sistem’e geçirecegiz. Türkiye’yi, sag salim baris, özgürlük ve adalet limanina ulastiracagiz. Sandiklara hep beraber sahip çikacagiz. Tarihi sorumlulugumuzu layikiyla yerine getirecegiz. Seçimlerden sonra tüm dünya Türkiye’yi konusacak. Seçimlerden sonra tüm dünya DEVA Partisi’ni konusacak. Türkiye’nin yildizi parlayacak. Bu açlik, bu yoksulluk, bu adaletsizlik, bu umutsuzluk bitecek. Tüm Türkiye’nin yüzü gülecek arkadaslar, tüm Türkiye’nin. Pazar günü 1 Mayis, bu vesileyle alin teriyle, akil teriyle çalisan tüm emekçilerimizin 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü’nü de kutluyorum.”

Iftar programinda konusan Imamoglu, Kemal Kilaçdaroglu’nun selamini iletti. Imamoglu’nun konusmasindan satir baslari söyle:

“DEMOKRASI YOKSA SIYASETÇI DE YOK DEMEKTIR: Ramazan ayi, bulusma ayidir. Bizi Rabbimizle ve birbirimizle bulusturur. Kibir ve gurur, bu bulusmalarin önündeki en büyük engeldir. Nefsinin ve enaniyetinin esiri olanlar, kendilerini bizzat kendi kurduklari, görünmez bir hapishaneye hapsetmis olurlar. Insan olmak, bulusmak, bulusmayi arzulamak demektir. Yalnizca kendimize benzeyenlerle degil, bizden ne kadar farkli olursa olsun herkesle bulusmayi arzulamak demektir.

“Kamu yöneticisi, farkli akillarin, farkli gönüllerin, farkli vicdanlarin en genis ortak paydasini ariyorsa gerçek anlamda kamu yöneticidir. Konusurken ‘demokratik siyaset’, ‘demokratik yönetim’ gibi kavramlar kullaniyoruz ya aslinda biraz, ne yazik ki biraz söz israfi yapiyoruz. Çünkü bugünün dünyasinda, eger bir siyaset ya da yönetim tarzi demokratik degilse ne siyasetten ne yönetimden söz edebiliriz. Demokrasi yoksa ortada gerçek anlamda siyasetçi de yönetici de yok demektir.

ÖZÜNDE DEMOKRASI BARINDIRMAYAN YÖNETIM ZORBALIKTIR: Özünde demokrasiyi barindirmayan her türlü siyaset, her türlü yönetim, sonuç itibariyle bir dayatmadir, bir zorbaliktir. Türkiye’yi iki kutba ayrilmis bir toplum haline getirmek isteyen insanlar, ayristirma gayreti ve düsmanlik hisleriyle siyaset yapanlar için iyi biliyoruz ki yolun sonuna gelinmistir. Bu ülkenin iyi kalpli, gönlü temiz insanlarinin vicdanlarinda artik kesinlikle onlara yer olmadigini biliyoruz. Cumhuriyet, bize fikri ve vicdani hür insanlar olarak, bu ülkede esit ve onurlu bir ortak yasami kurma imkani sunmustur. Maalesef bu imkani istismar edenler var. Cumhuriyet’in ikinci yüzyilinda yepyeni bir sayfa açacak ve bu ülkede farkliliklarimizla bir arada, özgür ve mutlu bir yasami hep birlikte kuracagiz. Bize bu umudu veren en önemli gelisme, hiç kuskusuz, 6 siyasi partinin Türkiye’yi Güçlendirilmis Parlamenter Sistem’e tasima kararliligiyla bir araya gelmis olmasidir.

KILIÇDAROGLU’NUN SIZLERE SELAMINI ILETIYORUM: Cumhuriyet’i demokrasiyle taçlandirma iradesiyle hareket eden 6 siyasi partiye ve liderlerine büyük bir sorumluluk düsüyor. Bu sorumluluk bilinciyle davranarak ülkemiz adina umut olan tüm liderlere ve özellikle bugün burada bizi onurlandiran Sayin Ali Babacan’a hepinizin huzurunda yürekten tesekkür ediyorum. Elbette bu aksam burada olacagimi bilen ve kendisini aradigimda, ‘Bu aksam iftara katilacagim’ diye söyledigimde, ‘Çok kiymetli Ali Babacan’a ve onun nezdinde bütün DEVA Partililere selamimi ilet’ diyen Sayin Kemal Kiliçdaroglu’nun da sizlere selamini iletiyorum. Inaniyorum ve biliyorum ki Türkiye’de her sey çok güzel olacak. Inaniyor ve diliyorum ki 6 siyasi partinin bu birlikteligi önümüze çok kiymetli bir sayfa açacak.”


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °