Otogar esnafı: Yolda benzinlik tabelalarına bakmaktan kaza yapacağız

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen Turgutlu İlçe Başkanı Hüseyin Oğuz ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte otogar ziyareti yaparak vatandaşlar ve garaj esnafı ile görüştü. Başevirgen, “Otobüs biletlerine yapılan zammın ana ned

Güncel 29.04.2022 23:18:00 0
Otogar esnafı: Yolda benzinlik tabelalarına bakmaktan kaza yapacağız

“Ögrenciler Isyanda: Subatta 450 liraya uçakla gittik bu ay 500 liraya otobüsle gidiyoruz.”

CHP Manisa Milletvekili Bekir Basevirgen’in otogarda görüstügü gençler ulasima gelen zamlar nedeniyle isyan etti. Ögrenciler CHP’li vekile “ Izmir’de ögrenciyiz. Subat’ta Batman’a 450 liraya uçakla gittik bu ay 500 liraya otobüsle gidiyoruz. Otobüs biletini 200-250 liraya aliyorduk simdi mümkün degil. Gidise bir kisi 500 lira veriyoruz ama dönüste 15 gün sonra bilet parasi ne olacak bilmiyoruz. Bes kisilik ailemizle seyahat etsek yol parasi asgari ücretten fazla tutuyor.” Dedi.

“12 Yazihanenin 1 yolcusu var ”

Otobüs firmasi yetkilileri ise Basevirgen’e artan mazot fiyatlari ve giderlerin artisi üzerinden dert yandi. Esnaf,  “En ucuz bilet 500 lira. Peronlar bombos. Kimse seyahat edemiyor. 12 yazihanenin 1 yolcusu var. Insanlar kendi araçlarina benzin mazot doldurup seyahat edemiyor. O yüzden bizim otobüslerimizin dolu olmasi lazimdi o bile yok. Geçen yil mazot 7-8 liraydi. Simdi 23-24 liraya çikti. Kiraya faturalara yetisemez olduk. Böyle bir yil görmedik. Hayatindan memnun oldugunu söyleyen yalan söylüyordur. Ben bile ailemi alip akrabalarimi ziyarete gidemiyorum. Cumhurbaskani bizi de kendini de bitirdi. Seçimi bekliyoruz. Sandik geldiginde cevabimizi verecegiz.

“Yolda benzinlik tabelalarina bakmaktan kaza yapacagiz”

Yazihanesinin boslugunu ve islerin durgunlugunu CHP’li Basevirgen’e ironi yaparak anlatan esnaf ise ”Isler harika, bilet yetistiremiyoruz. 2023’de de uzaya piknige gidecegiz zaten. 43 yildir bu isi yapiyorum. Böyle bir dönem ne duydum ne yasadim. 13-14 kisi çalisiyorduk, 5-6 kisiye düstük. Daha da düsecegiz. Bu zamana kadar akaryakit alirken pompa fiyatini sormazdim. Simdi ise yolda giderken gözüm benzinlik tabelalarinda. Tabelalara bakmaktan neredeyse kaza yapacak hale geldim. Sadece mazot degil her sey pahalandi. Ege gibi bir yerde yasayip 25 liraya domates aliyoruz. Oysa ki Gediz ovasi tüm ülkeyi beslerdi. Halimiz gerçekten içler acisi.” Dedi.

“Kira borcumu çayla sekerle ödüyorum”

Otogarda çaycilik yapan bir esnaf ise uzun süredir kirasini ödeyemedigini söyleyerek “Enflasyon yüzde 61 diyorlar. Bence yüzde 200. Geçtigimiz ay 350 TL gelen elektrik faturasi 1200 TL geldi. 4 e katladi. Çay da artti seker de. Suan çayi 3 TL ye satiyorum. 1 TL ye çay satarken daha çok para kazaniyordum. Kirami ödeyemedigim için dükkan sahibiyle çay ve sekerle mahsuplasiyoruz. Nakit para dönmüyor.” Dedi.

“2 yildir BAG-KUR Dahil Hiçbir Ödememizi Yapamiyoruz”

Otogarda bir bakkal dükkanini ziyaret eden Basevirgen’e ise esnaf “2-3 yildan beri kiramizi ödeyemiyoruz. Elektrik faturasi yüzünden buzdolabinin fisini takamiyoruz. Raflarim bombos mal alamiyorum. 2 yildan beri vergi, muhasebeci, Bagkur dahil hiçbir ödememizi yapamiyoruz. Kazandigimiz bogazimiza yetmiyor. Herkes birbirine bagli. Vatandas alamiyor ben satamiyorum. Para kazanamiyoruz ki ben de gidip alisveris yapip baska esnaflara kazandirayim. Kredi kartlarimiz dolu. Esnaf Kefalet’e borcumuz dolu. Bu sefer de durmadan faiz yiyoruz. Isin içinden çikacak yanimiz kalmadi. Es dost akrabadan destek almasak bittik.” Diye konustu.


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °