AKŞENER’DEN BABACAN YANITI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın, DEVA’nın önümüzdeki seçimlere kendi adıyla logosuyla gireceği açıklaması için, “Kendisiyle görüşmedim henüz nedir ne de?

Güncel 29.04.2022 09:46:00 0
AKŞENER’DEN BABACAN YANITI

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Demokrasi ve Atilim (DEVA) Partisi Genel Baskani Ali Babacan’in, DEVA’nin önümüzdeki seçimlere kendi adiyla logosuyla girecegi açiklamasi için, “Kendisiyle görüsmedim henüz nedir ne degildir bu manada bilmiyorum ama seçim yasasina dair yapilmis bir açiklama diye düsünüyorum. Sonra yaptigi açiklamalarda Millet Ittifakinin disina çikan bir durum yok, parlamenter sistem arti cumhurbaskanligi adayligi konusunda bir farklilik yok” dedi.

IYI Parti Genel Baskani Aksener, Antalya’nin Muratpasa ve Kepez ilçelerinde esnaf ziyareti yapti. Aksener, aksam saatlerinde Antalya Sanayici ve Is Insanlari Dernegi'nin (ANSIAD) düzenledigi iftar programina katildi. Aksener, basin mensuplarinin Babacan’in, “Demokrasi ve Atilim Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adiyla, kendi saniyla, kendi logosuyla girme kararini almistir” açiklamasi ile ilgili sorusuna su yaniti verdi:

“Iki kanun var, birincisi 2017’de referandumla birlikte ortaya çikan seçim sistemi, orada ittifaklar var, içinde partiler var ister kendi logosuyla giriyor, ister baska partinin listesinden giriyor. Saadet Partisi hem logosuyla girdi hem de CHP’nin listesinden girdi, Demokrat Parti bizim listemizden girdi logosuyla girmedi. Biz görünürde orada üç parti logosuyla bizim millet ittifakinin içerisinde seçime gittik. Burada söyle bir durum vardi seçim sonrasinda; artik oylar eklendi örnegin bizim partimiz Saadet Partisi ve CHP’nin oylarinin eklenmesiyle dört milletvekili ekstra kazandi. Buna karsilik CHP’nin bizden biraz daha üstü oy aldigi yerlerde birlestirilen bu oy miktarlari ekstra oy katti.

Bu arada yeni bir yasa geçti, kimsenin kimseyi oyunun bir faydasi yok. Ya tek listeden gireceksiniz ya da ayri ayri girecek. Millet ittifakinin içinde de olsa kendi oylari sayilacak. Dolayisiyla Sayin Babacan’in sonraki açiklamalarina baktigimiz zaman partisinin kendi logosuyla seçime girmesi demek devlet yardimini alabilmesi için logonuzla girmek durumundasiniz, yüzde 3 oraninda bir oy aldiginizda size devlet yardim yapiyor. Kendisiyle görüsmedim henüz nedir ne degildir bu manada bilmiyorum ama seçim yasasina dair yapilmis bir açiklama diye düsünüyorum. Sonra yaptigi açiklamalarda millet ittifakinin disina çikan bir durum yok, parlamenter sistem arti cumhurbaskanligi adayligi konusunda bir farklilik yok.”

Aksener, ‘Z kusagi’ ile ilgili sorulan soruya ise su yaniti verdi:

“Z kusagini 1-1,5 yildir çalisan biriyim ben, siz neye gülüyorsunuz, nasil asik oluyorsunuz, nasil nefret ediyorsunuz, hayalleriniz, umutlariniz varsa neler, yoksa neden gibi ucu açik zoom toplantilariyla uzun uzun görüsmeler yaptik. Sizin geleceginize dair somut çözümler ürettik. Türkiye’ye dair umutsuzlugunuz had safhada, böyle bizim büyüklerin size nasihat vermesinden, tavsiye vermesinden hoslanmiyorsunuz. Fikirlerinizin dinlenmesini, duyulmak istiyorsunuz.

Burada kalacaksiniz çocuklar; doktoru da kalacak, yazilimcisi da kalacak, mühendisi de kalacak hepsi burada kalacak. Önce biz büyüklerinize düsen görev ise bize Atatürk’ün biraktigi o sanlari elinizden alanlarin cezasini vermektir. Onlari emekli etmektir, demokrasiyle helal oylarla. Izmit’in bir köyünde dogdum, mübadil bir ailenin çocuguyum, bir köyde dogdum. Ögretmenlerimin gayreti, bize verdigi heyecan, umut ve güvenle bu ülkede karsinizda IYI Parti’nin Genel Baskani, eski Içisleri Bakani ama onlari da bir kenara koyun kalsaydim profesör olarak emekli olan bir kadin olarak oturuyor olacaktim. Benim torunlarimin benim sansima sahip olmadigi bir ülkeyi yarattilar. O begenmedikleri Cumhuriyet, Atatürk benim gibi kizlara bu sanlari tanidi ve biz buradayiz. Bu bir borçtur bu borcu yerine getirmek hepimizin boynun borcudur.”   

AKSENER: “ANTALYA’DA BUKADAR YOKSULUN OLDUGUNU ILK DEFA GÖRDÜM. ÜRETEN TÜRKIYE’DEN ÇIKTIK YOKSULLUGUN YÖNETILDIGI TÜRKIYE ILE KARSI KARSIYAYIZ”

Aksener ANSIAD'in iftar yemegine katilan is insanlari, sanayiciler, meslek odalari temsilcilerine hitaben de bir konus yapti. Aksener iftar öncesi yaptigi konusmada sunlari söyledi:

“Bugün Antalya’nin ilçelerinde esnaf dolastim daha sonra hem oda temsilcilerinin hem de is insanlarinin olusturdugu derneklerle birlikte toplanti yaptik. Biz 2017’de bu ülkenin o sistem degisikligine gitmesinin gerçekten gelecegini karartacagina inananlardandik. O ucube sistem olarak gördügümüz o degisiklik kabul edildigi takdire demokrasi, adalet, hukuk açisindan ve bunlarin varliginin saglayacagi yatirimlarin ortadan kalkacagi, milletvekillerinin anlami kalmayacagi hakkinda  uzun uzun bütün Anadolu’yu dolasarak anlattik. Maalesef gerçek anlamda görüslerimizi ulastiramamisiz ki bu referandum kabul edildi. Burada bahsettigimiz sey insanlar degildir burada bahsettigimiz bu sistemdir. Bireyin kalkinmasina özgürlügüne odaklandigi bir dönemde siz bütün yetkileri tek bir insana verirseniz o insanin iyi ya da yanlis insan olmasinin çok büyük bir önemi yoktur.  

Eger seffafligin, hesap verilebilirligin, liyakatin, yandasligin bitmesini, devlet düzeneginin esit sartlarda sizleri kosturmaya baslayan bir mekanizma olmasini istiyorsak degistirmemiz gereken sey partili Cumhurbaskanligi hükümet sistemi. 1 yil sonra çok önemli bir karar vereceksiniz. Ya bu ucube sistemin devami dünyadan kopmus, komsularinin tümüyle kavgali, 5 milyonun üzerinden mülteciyi getirmis ve onlara dair bir fikri olmayan, yaptim oldu diyen ve Türkiye’de yasayan insanlarin zenginlesmesini, is bulmasini degil fakirligin, yoksullugun yönetildigi bir ülkeyi yaratan bu ucube sistemi tam da bizlerin, sizlerin oylariyla degistirecegiz.  Ben bu degisikligin olacagina kalpten inaniyorum.

Simdi niye esnaf geziyorum? Ilk esnaf gezisine Antalya’dan basladim simdi tekrar buradayim, gördüm ki büyük bir degisim var. Tarim o günden bugüne gerilemis, hayvancilikta mesgul olanda inanilmaz bir gerileme var, is insanlarimizla da konustuk. Antalya’nin misli misli büyümesi gerekirken tam tersine insanlarinin zorlandigi bir Antalya gördüm. Uzun yillardir politika yapan bir insanim Antalya’da bu kadar yoksulun oldugunu ilk defa görüyorum. Ilk defa bu aksam pisirecek bir seyim yok oruçluyum ne yapacagim diyen insanlar gördüm kulagima egilip. Üreten Türkiye’den çiktik yoksullugun yönetildigi Türkiye ile karsi karsiyayiz. Çünkü bu ucube sistemde hesap sorma durumunuz yok. Seçmen velinimet olmaktan çikti bu anlayisi insallah degistirecegiz, bu iftar sofrasindaki dualarimiz esliginde degistirecegiz.  Birinci önceligimiz elbette bu istibdat rejiminden kurtulmaktir, hürriyete sahip çikmaktir.”


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °