İZMİR ULUSLARARASI FİLM VE MÜZİK FESTİVALİ 10 HAZİRAN'DA BAŞLIYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 2. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali 10 Haziran’da başlayacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Başkan Soyer, “Amacımız sinema ve müzik sektörlerini İzmir’de buluşturmak”

Güncel 28.04.2022 18:36:14 0
İZMİR ULUSLARARASI FİLM VE MÜZİK FESTİVALİ 10 HAZİRAN

Izmir Büyüksehir Belediyesi'nin düzenledigi 2. Izmir Uluslararasi Film ve Müzik Festivali 10 Haziran’da baslayacak. Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Baskan Soyer, “Amacimiz sinema ve müzik sektörlerini Izmir’de bulusturmak” dedi.

Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin bu yil ikinci kez düzenledigi Izmir Uluslararasi Film ve Müzik Festivali 10 Haziran Cuma günü basliyor. Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, festivali sabirsizlikla beklediklerini dile getirerek, “Ihmal edilmis bir alan olan sinema-müzik iliskisini gündeme getiriyoruz. Amacimiz sinema ve müzik sektörlerini Izmir’de bulusturmak. Izmir’in kurtulusunun 100. yildönümü nedeniyle 100’ü askin uzun metrajli film içeren zengin bir programla seyirci karsisina çikacak” dedi. Festival 19 Haziran’a kadar sürecek.

100. YILA ÖZEL 100'Ü ASKIN FILM

Kültürlerarasi Sanat Dernegi is birligi ile düzenlenen Izmir Uluslararasi Film ve Müzik Festivali, Izmir’in kurtulusunun 100. yildönümü nedeniyle 100’ü askin uzun metrajli film içeren zengin bir programla seyirci karsisina çikacak. Direktörlügünü Vecdi Sayar’in yaptigi festivalin açilisi, 10 Haziran 2022 aksami Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Rengim Gökmen yönetiminde Ahmed Adnan Saygun Senfoni Orkestrasi’nin seslendirecegi Zülfü Livaneli film müzikleri konseri ile yapilacak.

KISA FILM PROJE YARISMASI

Izmir Uluslararasi Film ve Müzik Festivali kapsaminda, Türkiye’de müzik sanatini konu alan kisa filmlerin sayisinin azligindan hareketle, bu alandaki üretimi tesvik etmek için ‘Müzik Konulu Kisa Film Proje Yarismasi’ düzenleniyor. Katilim için yas sinirlamasi olmayan yarismaya kurmaca, belgesel ya da animasyon türünde kisa film projeleri katilabilecek. Yarisma üç etap içeriyor; ilk etapta katilimcilardan projelerinin kisa sinopsisleri ve tretmanlari ile birlikte proje sahibinin özgeçmisi, filmin türü ve filmi nerede çekmek istedigine iliskin bilgiler isteniyor. Yarismaya basvurular 27 Mayis aksamina kadar online olarak www.izmir.art adresinden yapilabilecek.

10 PROJE SEÇILECEK

Yarismaya katilan projeler, besteci Cumhur Bakiskan, belgesel yönetmeni ve kisa film festivali yöneticisi Hilmi Etikan, senaryo yazari-yönetmen Isil Özgentürk, akademisyen Prof. Lale Karabiyik, yönetmen Nihat Durak, görüntü yönetmeni ve yönetmen Tahsin Isbilen ve festival yönetmeni Vecdi Sayar tarafindan degerlendirilecek. 10 proje seçilecek. Seçilen proje sahiplerine 10 bin TL ödül verilecek. Bu miktarin yarisi yarisma sonunda, diger yarisi ise filmler tamamlanip 2023 festivalinde gösterime sunuldugunda proje sahiplerine verilecek. Yarismanin ikinci etabinda, seçilen projelerin yönetmenleri Izmir Uluslararasi Film ve Müzik Festivali kapsaminda düzenlenecek bes günlük ‘Proje Gelistirme Atölyesi’ne katilacak.

Atölyede jüri üyeleri, kendi uzmanlik alanlari çerçevesinde projeler üzerindeki düsüncelerini ve önerilerini paylasacak. Yaz aylarinda filmlerinin çekimlerini ve kaba kurgularini tamamlayacak olan proje sahipleri, kasim ayinda Izmir’de düzenlenecek ‘Uluslararasi Akdeniz Sinemalari Bulusmasi’ kapsaminda ikinci bir atölyeye katilacak. Burada filmler kurgu açisindan degerlendirilecek. Ardindan gerekirse ek çekimler yaparak ya da kurgu üzerinde yeniden çalisarak filmlerini tamamlayacak olan proje sahipleri, filmlerini 1 Nisan 2023 tarihine kadar teslim edecek. Filmler, Haziran 2023’te düzenlenecek olan 3. Izmir Uluslararasi Film ve Müzik Festivali’nde seyirci ile bulusacak.


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °