TUNÇ SOYER: 'İZMİR UMUDUN ŞEHRİDİR'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dünyanın ilk Cittaslow Metropolü olmaya hak kazanan İzmir’in “Sakin Mahalle” programını, Agora Ören Yeri Bölgesi’ndeki Pazaryeri Mahallesi’nde başlattı. Başkan Tunç Soyer, bölge s

Güncel 28.04.2022 13:18:00 0
TUNÇ SOYER:

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, dünyanin ilk Cittaslow Metropolü olmaya hak kazanan Izmir’in “Sakin Mahalle” programini, Agora Ören Yeri Bölgesi’ndeki Pazaryeri Mahallesi’nde baslatti. Baskan Tunç Soyer, bölge sakinlerinin talepleri dogrultusunda belirlenen projeleri yerinde inceledi. Soyer, “Cittaslow Metropol, dünyanin umutlu sehirlerinin simgesidir. Izmir umudun sehridir. Sakinlesmeye Agora’dan basladik' dedi.

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, “Sakin Mahalle” projesi kapsaminda Agora Ören Yeri’ndeki Pazaryeri Mahallesi’ni ziyaret etti. Ziyarete, Konak Belediye Baskani Abdül Batur ve Izmir Büyüksehir Belediyesi bürokratlari katildi. Saha gezisinde Agora Parki, Namazgah Hamami, Açik Hava Sinemasi, Pazaryeri Meydan Düzenlemesi, Altinordu Binasi, Tarihi Carfi Köskü ve Sakin Mekan’i incelendi.

“IZMIR UMUDUN SEHRIDIR'

Cittaslow Metropol’ün gelecegin sehirlerini insa etme projesi oldugunu belirten Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, “Cittaslow Metropol, dünyanin umutlu sehirlerinin simgesidir. Izmir umudun sehridir. Sakinlesmeye Agora’dan basladik. Sehrimizde adaleti ve refahi herkes için çogaltmak, birinci önceligimiz. Cittaslow Metropol, bedenlerimizi, duygularimizi ve düsüncelerimizi özgürlestirmek için attigimiz bir adimdir” dedi.

CITTASLOW METROPOL NEDIR?

Izmir, Cittaslow 2021 Genel Kurulu’nda dünyanin ilk Cittaslow Metropol pilot kenti ilan edildi. Izmir Büyüksehir Belediyesi sivil toplum temsilcileri, akademisyenler, uzmanlar ve kanaat önderleri ile Izmir'de baslayacak ve bütün dünyada uygulanabilecek bir büyüksehir yönetim modeli olusturmak için Cittaslow Metropol projesi üzerinde çalisiyor. Proje kapsaminda dünyadaki kent ve iyi yasam perspektifleri analiz edilerek “yavas yasam” felsefesiyle bir araya getirildi.

Cittaslow Metropol kent modeli insan odakli, kentin degerlerini koruyan, sürdürülebilir, yüksek yasam kalitesini hedefliyor. Cittaslow Metropol modelinin “Toplum”, “Kentsel direnç”, “Herkes için Gida”, “Iyi Yönetisim”, “Hareketlilik” ve “Cittaslow Mahalleleri” olmak üzere 6 ana temasi var. Bu temalar altinda çesitli kriterler belirlendi. Bu kriterler kapsaminda Izmir'de bir yil süresince projeler gelistirilecek ve uygulanacak.


Pazar 23.7 ° / 13.2 °
Pazartesi 21.5 ° / 12.8 °
Salı 21.9 ° / 12.9 °