ESNAF RAMAZAN BAYRAMI'NDAN ÜMİTLİ

Bayram hareketliliğinin çarşılarda başladığını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bu yıl pandemiden kurtulmaya az bir zaman kaldığı için daha hareketli bir bayram bekliyoruz.

Güncel 27.04.2022 15:05:29 0
ESNAF RAMAZAN BAYRAMI

Bayram hareketliliginin çarsilarda basladigini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Baskani Bendevi Palandöken, “Bu yil pandemiden kurtulmaya az bir zaman kaldigi için daha hareketli bir bayram bekliyoruz. Otobüs, tren, uçak bilet fiyatlarinin artmasi sehirler arasi yolculuk sayisini azaltabilir, fakat sehirlerde bayram hareketliligi baslamis durumda. Bu yil tatlidan kiyafete bayram cirosunun 25 milyar lira olmasini bekliyoruz” dedi.

Pandemi kosullari nedeniyle 2 yildir bayram ziyaretlerinin yapilmamasinin esnafi ekonomik olarak zora soktuguna dikkat çelen Palandöken bu bayramdan beklentilerini yaptigi açiklama ile paylasti. Özellikle ucuz seker, çikolata ve tatlinin da alinmamasi gerektiginin altini çizen Palandöken sunlari söyledi:

'PANDEMI NEDENIYLE BAYRAMLARDA ESNAF IS YAPAMIYORDU: Ramazan Bayrami'nin baslamasini sayili günler kaldi. Ancak bu sene tabii esnaf sanatkâr biraz daha olumlu. Iki bayramdir bildiginiz üzere isi yoktu. Bayramlar pandemi nedeniyle kutlanamiyordu. Kullanilsa da ziyaret yapilamiyordu. Dolayisiyla insanlar çocuklarina giysi vesaire almadigi gibi seker, tatli ikrami da olmadigi için bu sektörler is yapamiyordu.

BAYRAM MÜNASEBETIYLE 25 MILYARLIK CIRO BEKLIYORUZ: Dügün, bayram, babalar günü, anneler günü ve özel günler ekonomiye hareketlik getiriyor. Esnafin en çok yüzünün güldügü özel günlerdir.  Igneden iplige tüm ihtiyaçlar temin edildigi için sektör hareketlenir. Ancak fiyatlarin pahali olmasi insanlara harcama gücünü kissadan mübarek, bayram münasebetiyle bu yil biraz daha farkli bir satis yapilacagindan bu farkli olacak bu satisin da rakamsal büyüklügü ekonomi için önemli olacak. Biz bayram münasebetiyle 25 milyarlik ciro bekliyoruz ama herhalde bu hedef de asilacak.

HERKES BULUNDUGU SEHIRDEKI BAYRAMINI KUTLAYACAK: Otobüs, tren, uçak bilet fiyatlarinin artmasi sehirlerarasi yolculuk sayisini azaltabilir fakat sehirlerde bayram hareketliligi baslamis durumda. Bu yil tatlidan kiyafete bayram cirosunun 25 milyar lira olmasini bekliyoruz.

MERDIVEN ALTI ÜRETIME DIKKAT EDILMELI: Dikkat edilmesi gereken hususlarin basinda merdiven alti ürün satanlar geliyor. Sekerin kilosunun fiyatini biliyorsunuz. Onun altinda eger seker, çikolata veya tatli satiliyorsa alinmamali. ‘Köyden getirdik. Ekmek lavaslar organik’ gibi seylere vatandas itibar etmemeli. Ramazan Bayrami simdiden herkese kutlu olsun.' 


Çarşamba 22.6 ° / 13.3 °
Perşembe 23.9 ° / 12.4 °
Cuma 26.5 ° / 14.3 °