KADIKÖY BELEDİYESİ’NDEN 6000 ÇOCUĞA HEDİYE KİTAP

Kadıköy Belediyesi 6 bin çocuğa kitap hediye ediyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası kapsamında 6 bin çocuğa hediye kitap seti gönderen Kadıköy Belediyesi, yaşları 4 ile 13 arasında değişen çocukları, kitapların si

Güncel 27.04.2022 10:52:07 0
KADIKÖY BELEDİYESİ’NDEN 6000 ÇOCUĞA HEDİYE KİTAP

Kadiköy Belediyesi 6 bin çocuga kitap hediye ediyor.  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami haftasi kapsaminda 6 bin çocuga hediye kitap seti gönderen Kadiköy Belediyesi, yaslari 4 ile 13 arasinda degisen çocuklari, kitaplarin sihirli dünyasiyla ve Sait Faik Abasiyanik’tan Samed Bahrengi’ye, Behiç Ak’tan Müge Iplikçi’ye kadar uzanan seçkin yazarlarla bulusturuyor. 

Kadiköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami haftasi dolayisiyla 6 bin çocuga hediye kitap seti göndermeye basladi. Yaslari 4 ile 13 arasinda degisen Kadiköylü çocuklara kitap okuma aliskanligi kazandirmak, onlarin kisisel gelisimlerini desteklemek, farkli kültür ve yasantilarla tanismasini saglamak amaciyla Kadiköy Belediyesi tarafindan hazirlanan kitap setinin içinde Türk ve yabanci yazarlarin kaleme aldigi romanlar, hikayeler ile birlikte boyama kitaplari da yer aliyor. Ana sinifi çocuklari için etkinlik kitabinin da bulundugu hediye paketinde kuru boya seti ve oyun hamuru da yer aliyor. 

Kadiköylü çocuklarla dagitilan kitaplar arasinda Sait Faik Abasiyanik’in “Sait Faik Abasiyanik Seçme Hikayeler”, çocuk hikayeleri ve halk masallari yazari Samed Bahrengi “Küçük Kara Balik”, Müge Iplikçi’nin kaleme aldigi “Kömür Karasi Çocuk” , Behiç Ak’in “Çatidaki Gezegen”, “Benim Bir Karisim”, “Kedi Adasi” ile Adnan Binyazar “Atatürk Anlatiyor”  gibi birbirinden seçkin eserler bulunuyor.  

ODABASI’NDAN MEKTUP

Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, hediye kitap gönderilen çocuklar için kaleme aldigi mektupta sunlari söyledi:

“Sevgili kardesim, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nin 102. Yilini kutluyoruz. Bu özel gününü, bayramini en içten dileklerimle kutluyorum. 

Biliyorum ki, sevgiyle, bilimle, akilla yeniden yeserecek yeniden sekillenecek Türkiye’nin ve güzel bir dünyanin temelini sen ve arkadaslarin atacaksiniz. Ve senden beklentimiz, ‘Hayatta en hakiki mürsit ilimdir’ diyen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, yurduna tutkuyla bagli bir yurttas olarak yasaman. 

Gönderdigim kitaplari keyifle okuyacagini umuyorum. Bayramin kutlu, hedefin yüksek ve aydinlik olsun. 

Ailene de selamlarimi ilet lütfen.”

YENI KITAP TALEPLERI LISTEYE EKLENIYOR

Diger yandan, Kadiköy Belediyesi’nin çagri merkezine gelen yeni kitap istek talepleri de gönderilecek adres listesine ekleniyor. Kadiköy Belediyesi 23 Nisan’da kitap dagitmaya ilk olarak geçen yil baslamisti.

 


Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °