TURGUTLU’DA DEPREMLER ANLIK TAKİP EDİLECEK

Turgutlu Belediyesi ve Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) iş birliğiyle ilçede deprem öncü işaretleri izleme istasyonlarının kurulumu tamamlandı. Söz konusu istasyonlar sayesinde jeofizik sismik aktivitenin (kabuk hareketlerinin) kay

Güncel 26.04.2022 18:24:47 0
TURGUTLU’DA DEPREMLER ANLIK TAKİP EDİLECEK

Turgutlu Belediyesi ve Doga Hareketleri Arastirma Dernegi (DOHAD) is birligiyle ilçede deprem öncü isaretleri izleme istasyonlarinin kurulumu tamamlandi. Söz konusu istasyonlar sayesinde jeofizik sismik aktivitenin (kabuk hareketlerinin) kayitlari alinarak meydana gelebilecek büyük depremler önceden tahmin edilmis olacak.

Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin ve DOHAD Yönetim Kurulu Baskani Fuat Agalday arasinda geçen yil Temmuz ayinda faylarin hareketleri ve jeofiziksel parametrelerinin gözlenerek risk hesaplamalarinin yapilmasi ve bu dogrultuda önlem alinmasi amaciyla imzalanan protokole dogrultusunda deprem öncü isaretleri izleme istasyonlarinin kurulumu tamamlandi. Urganli, Musalaryeniköy ve Karaoluk Mahalleleri'nde kurulan istasyonlar araciligiyla büyük depremler öncesinde uyari yapilabilecek, bu sayede gerekli önlemler de alinmis olacak.

DOHAD Yönetim Kurulu Baskani Fuat Agalday, üç mahallede söz konusu istasyonlarin kurulmasinin ardindan Baskan Çetin Akin’i ziyaret etti. DOHAD Baskani Agalday, Baskan Akin'a çalismalar hakkinda düsüncelerini aktardi.

HER MAHALLEDE ACIL TOPLANMA ALANLARI BELIRLENDI

Turgutlu Belediyesi tarafindan deprem konusunda farkli hazirlik çalismalari da kapildi. Bu kapsamda vatandaslarin güvenli alanda toplanmasi amaciyla her mahallede acil toplanma alanlari belirlendi.

“VATANDASLARIMIZIN GÜVENLIGI IÇIN ÜZERIMIZE DÜSEN SORUMLULUKLARI YERINE GETIRIYORUZ”

Turgutlu’nun deprem kusagi içerisinde yer aldigini hatirlatan Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin, “Depremin önceden tespit edilebilmesi amaciyla çalismalar yapan ve kurdugu istasyonlar vasitasiyla sismik veriler toplayan DOHAD ile imza attigimiz protokol neticesinde, deprem öncü isaretleri izleme istasyonlari üç mahallemize yerlestirildi. Turgutlu’muz, deprem kusagi içerisinde yer alan kentlerimizden biri. Bizde bilim ve teknolojinin isiginda deprem riskini mümkün oldugunca azaltmak ve bu konuda önlemler alarak vatandaslarimizin güvenligini saglayabilmek için üzerimize düsen tüm sorumluluklari yerine getirmeye devam edecegiz. DOHAD ekibine çalismalarindan dolayi ayrica tesekkür ederim” dedi.

DOHAD Yönetim Kurulu Baskani Fuat Agalday ise desteklerinden dolayi Baskan Çetin Akin’a tesekkür ederek, “Doga Hareketleri Arastirma Dernegi olarak en çok depremselligi olan Ege Bölgesi’nde deprem riskinin hesaplanmasi ve gerekli tedbirlerin önceden alinmasi amaciyla 20 yildir arastirmalarimizi gerçeklestiriyoruz. Manisa genelinde 25 istasyonun kurulumunu gerçeklestiriyoruz. Turgutlu Belediye Baskanimiz Çetin Akin’a bu konuya destek oldugu için tesekkür ediyoruz” diye konustu.

 


Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °