15 SENDİKA YÖNETİCİSİ HAKKINDA BERAAT KARARI

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun da aralarında bulunduğu 15 sendika yöneticisinin 1 Mayıs 2020’de Taksim’e yürümek istedikleri için 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhal

Güncel 26.04.2022 18:22:56 0
15 SENDİKA YÖNETİCİSİ HAKKINDA BERAAT KARARI

Devrimci Isçi Sendikalari Konfederasyonu (DISK) Genel Baskani Arzu Çerkezoglu'nun da aralarinda bulundugu 15 sendika yöneticisinin 1 Mayis 2020’de Taksim’e yürümek istedikleri için 'Toplanti ve Gösteri Yürüyüsleri Kanunu'na muhalefet' ve 'ihtara ve zor kullanmaya ragmen kendiliginden dagilmama' suçlarindan 3 yila kadar hapis istemiyle yargilandiklari davada, tüm saniklar hakkinda beraat karari verildi. 

DISK Genel Baskani Arzu Çerkezoglu’nun da aralarinda bulundugu 15 sendika yöneticisinin, 1 Mayis 2020’de Taksim’e yürümek istedikleri için 3’er yila kadar hapis talebiyle yargilandigi davada karar açiklandi.

Istanbul 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün yapilan 4’üncü durusmada sanik avukatlari hazir bulundu. Cumhuriyet savcisi, mütalaasinda “kanuna aykiri toplanti ve gösteri yürüyüsü” suçunun kanuni unsurlari olusmadigindan tüm saniklarin beraatina karar verilmesini talep etti.

Sanik müdafileri, mütalaaya katildiklarini belirterek saniklar hakkinda beraat karari verilmesini talep ettiler. 

TÜM SANIKLAR HAKKINDA BERAAT KARARI

Mahkeme, her ne kadar saniklar hakkinda 2911 sayili Toplanti ve Gösteri Yürüyüsleri Kanunu'na muhalefetten kamu davasi açilmissa da suçun kanuni unsurlari olusmadigindan tüm saniklarin ayri ayri beraatlarina karar verdi.

OLAYIN GEÇMISI 

DISK Genel Baskani Arzu Çerkezoglu ile sendika yönetici ve üyeleri, 2020’deki 1 Mayis kutlamalari sinasinda DISK Genel Merkezi önünden Taksim’e yürümek istemis, ancak polis engeliyle karsilasmisti. Polis müdahalesiyle gözaltina alinan ve aralarinda Arzu Çerkezoglu’nun da oldugu 15 sendika yöneticisi hakkinda yürütülen sorusturma kapsaminda, 'Toplanti ve Gösteri Yürüyüsleri Kanunu'na muhalefet' ve 'ihtara ve zor kullanmaya ragmen kendiliginden dagilmama' suçlarindan 3'er yila kadar hapis istemiyle Istanbul 20. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açilmisti.

 


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °